Şehitlikte duygusal anma

Şehitlikte duygusal anma

Çanakkale Deniz Şehitleri 102.yılında düzenlenen törenle anıldı.

18 Mart 1915 Çanakkale deniz savaşları ve ulus bilinci ile kendilerinden sonra gelecek nesillerinin özgür ve hürriyet içinde yaşamaları için gözlerini kırpmadan şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimiz 102. Yılında yurdun tümünde olduğu gibi Bandırma´da da düzenlenen törenle anıldı.

Bandırma daki törenler Hava Şehitliğinde gerçekleşti.

Protokol, askeri ve sivil erkân, gaziler, şehit aileleri ve yakınlarının hazır bulunduğu törende şeref mangasının saygı atışı ardından saygı atışı ve saygı duruşu ardından istiklal marşımız okundu.

Bir subayın günün önem ve mahiyetini içeren konuşması ardından ilçe müftülüğünce görevlendirilen Hafız Aziz şehitlerin manevi hatırasına kuran okudu. Okunan Kuran´ın duasını ise Bandırma Müftüsü Hacı Süleyman Küçük yaptırdı.

Törene katılan protokol ve gaziler daha sonra şehit mezarlarını ziyaret etti. Şehit kabri başında bulunan ailelere bir kez daha taziye, sabır şehit´e ise Allahtan rahmet dilendi.

Protokol şehitlikte bulunan tüm şehit kabirlerini tek te ziyaret edip kırmızı karanfil bıraktıktan sonra Şehitlik şeref salonuna geçilerek burada anı defterine bir kez daha taziye ve kendilerine armağan edilen kutsal vatanın aziz hatırası önünde saygı ile eğildikleri kaydedildi.

Bandırma Müftülüğü 18 Mart Çanakkale Deniz Şehitlerinin 102 yılında sabah namazı ile birlikte Muradiye camiinde bir araya gelerek, 102 yıl öncesi cephede kaynayan buğday çorbasından içerek bu toprakları kanları ile sulayarak vatan yapan aziz şehitlerin ruhuna Fatiha gönderecekler.

/resimler/2017-3/18/1840497754758.jpg



Anahtar Kelimeler: Şehitlikte duygusal anma
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı