Şeker gibi gece

Şeker gibi gece

Şeker Piliç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor: 2012 yılına umutla bakmak istiyorum.”




Şeker Piliç A.Ş.'nin 16. geleneksel personel gecesi coşkulu geçti.
Eken Prestige Oteli salonunda gerçekleşen gecenin ilk konuşmasını Genel Müdür Cavit Ayvaz yaptı.
2009-2010 yıllarında yatırımlarını çoğunu tamamlayıp, 2011 yılına oldukça iyi bir başlangıç yaptıklarını vurgulayan Ayvaz, şunları söyledi:


Buna paralel olarak 300 bin adet kesim kapasitesi, 500 ton/gün et üretimi yapabilecek alt yapı yatırımlarımızı bitirdik.
Yeni arıtma ve rendering tesislerimizi bu yıl içinde bitirerek, devreye aldık.
Yem fabrikamızın kapasitesini 600 ton/günden, 1.000 ton/güne çıkardık.
Yeni idari binamızı da 2011 yılı içinde tümüyle bitirerek, çalışanlarımızın hizmetine sunduk.
Bu yatırımlara toplam 19 milyon TL harcadık.
2010 yılı ciromuz 287 milyon TL olarak gerçekleşmişti.
Bu yıl tahmini ciromuz 330 milyon TL üzerinde gerçekleşecektir.
Bu da, bir önceki yıla göre yüzde 14'lük büyüme demektir.
2012 yılı tahmini ciromuz ise 410 milyon TL civarında olacaktır.
Yani, Şeker Piliç, 2012 yılında, ciro bazında bir önceki yıla yüzde 24 büyüyecek demektir. İhracatımız ise bir önceki yıla göre yüzde 47 büyüyerek, 25 milyon TL civarında gerçekleşecektir.
2012 yılında tahmini ihracatımız 35 milyon TL olacaktır.
Bu da bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüme anlamına gelir.
2010 yılında ileri işlem ciromuz 31.4 milyon TL olmuştu.
2011 yılında geçirdiğimiz yangın nedeniyle yıl sonu tahmini ciromuz 25 milyon TL civarında olacaktır.
Bu da, bir önceki yıla göre ileri işlem ciromuzda yüzde 20 oranında küçülme demektir.
Fakat yeni tesisimizin devreye girmesiyle birlikte 2012 yılında yüzde 160 bir büyüme hedefiyle ileri işlem ciromuz 65 milyon liraya yükselecektir.
Günlük 350 ton piliç eti ve ürünleri üretimi ile sektörün başrol oyuncularındanız.
Ülkemizdeki beyaz et üretiminin yaklaşık yüzde 6'sı, firmamız tarafından karşılanmaktadır. Doğrudan ve dolaylı yollardan 3 bin ailenin geçim kaynağı olan Şeker Piliç, istihdamı destekleyen yatırımları ile her zaman yeni iş alanları açmada öncü olmuştur.”


Şeker Piliç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor da konuşmasında, 53 yıllık geçmişe sahip şirketlerinin başarısını birlik ve beraberlik içinde bir ekip çalışmasına bağlarken, düşüncelerini şöyle açıkladı:

Yeni yıla yeni umutlarla başlanır. Ancak genel olarak bakıldığında 2012 yılı, iyi işaretlerle gelmiyor. Ekonomimizin toplam iş hacminin yarısının Avrupa Birliği ülkeleri ile yapıldığı düşünüldüğünde 2012, bir daralma dönemi olabilir. Çünkü bugün Yunanistan, İzlanda, Portekiz iflas etti. İspanya, İtalya bocalıyor. Hatta hükümetler değişti. Kapalı kapılar arkasında Fransa, İngiltere, hatta Almanya'nın krize doğru sürüklendiği konuşulur oldu. Nitekim bunun bir işareti olarak kredi değerlendirme kuruluşları, Almanya, İngiltere, Fransa dahil tüm ülkelerin kredi değerlendirme notlarını düşürdü. Yani Avrupa ekonomileri küçülüyor. Hatta Avro'nun geleceği bile tartışılmaya başladı. Küçülen ekonomilerin daha fazla mal ve hizmet talebi azalacaktır. Bu nedenle biz de bundan etkilenebiliriz. Türkiye'ye baktığımızda çok şükür, ülkemiz bu durumda değil. Son yıllarda yakaladığımız büyüme hızı, milli gelirdeki artış, umutlarımızı ve beklentilerimizi arttırıyor. 2012'ye umutla bakmak istiyorum.”

Gecede, şirket bünyesinde 5-10-15-20 yıllarını dolduran personele plâketler verildi. Ayrıca, şirket çalışanları adına Genel Müdür Cavit Ayvaz da, Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor ile Başkan Yardımcısı Osman Bor'a plâketlerini verdi.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı