Şeker Piliç Arap pazarından memnun

Şeker Piliç Arap pazarından memnun

Şeker Piliç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor: Suudi Arabistan pazarını önemsiyoruz”




Şeker Piliç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, 2012 yılına iyi bir giriş yaptıklarına, yedi yıllık aranın ardından Suudi Arabistan pazarına ilk ihracatı gerçekleştiren firma olduklarına dikkati çekerken, Irak ve İran pazarlarının ardından Suudi Arabistan'da da en etkin Türk oyuncularından biri durumuna geleceğimize inanıyor ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

Suudi Arabistan pazarı, yıllık 670 bin ton ihracatla Ortadoğu'nun en büyük ihracatçı olma özelliği taşıdığına işaret eden Bor, şunları söyledi:

Bu nedenle Suudi Arabistan kapılarının Türk beyaz et üreticilerine açılması, sektörümüz açısından önemli bir gelişmedir. Ancak sektörümüzün, Suudi Arabistan pazarında rekâbet edebilmesi için ihracat tesislerinin arttırılması gerekir. Şu anda Suudi Arabistan pazarına gerçekleştirilen beyaz et ihracatında söz sahibi olan en önemli oyuncular, Brezilya ve Avrupa Birliği ülkeleridir. Söz konusu ülkelerin ihracatçılarına verdikleri teşvik miktarı ile bizim aldığımız teşvik miktarı karşılaştırılmayacak durumdadır. Tabii bu da, rekâbet şansımızı oldukça zorlaştırıyor. İhracat desteklerinin arttırılmasıyla ülkemiz beyaz et sektörünün, Suudi Arabistan'a 2012 yılı içinde 20 ile 50 bin ton, 3-4 yıllık süreçte ise 100 ile 150 bin ton arasında beyaz et ihraç etmesi kaçınılmaz olacaktır. Ancak bunun gerçekleşmesi için beyaz et sektörüne verilen ihracat teşviklerinin rekâbet edebilir düzeylere yükseltilmesi gerekiyor. Sektör olarak bu konuda yasa yapıcılarımızın bir an önce harekete geçmesini ve teşvikleri arttırmasını bekliyoruz.”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı