Şeker Piliç`ten ileri işlenmiş ürün yatırım atağı

Şeker Piliç`ten ileri işlenmiş ürün yatırım atağı

     

Şeker Piliç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, ileri işlenmiş ürünlere yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı.

Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmaya katılan 2 bin 202 kişinin yüzde 27.07`sinin, işlenmiş tavuk ürünlerini tükettiğini bildirdiklerine işaret eden Bor, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu rakam, sektörümüz açısından oldukça önemlidir. Çünkü, söz konusu ürünlere ilginin hızla arttığını gösteriyor. Her ne kadar net rakamlar olmasa da, beş yıl önce bu rakamın yüzde 10`lar civarında bulunduğu hesaplanıyordu. Bu araştırmada, Türkiye çapında tüketici profilini yansıtacak şekilde Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından, tüketicilerin eğitim ve gelir düzeyleri gibi değişik faktörler göz önüne alınarak anketlerin uygulanacağı deneklerin belirlenmiş olması da ayrıca önem taşıyor. Çünkü, ileri işlenmiş ürünlerin tüketiminin, Türkiye`nin her bölgesinde giderek arttığını görüyoruz. Şeker Piliç olarak bize, bu araştırmanın gösterdiği en önemli göstergelerden biri de, ileri işlenmiş ürün tüketimindeki artış oldu. Zaten biz de, son üç yılda, hem kesimhane, hem de ileri işlenmiş ürün tesislerimize, yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırım yaparak, üretim kapasitemizi ciddi şekilde yükseltmiştik. Ancak, geçtiğimiz aylarda üzücü bir kaza yaşadık ve yatırımını tamamladığımız ileri işlem tesislerimizde yangın çıktı. Bu kaza sonucunda tüm tesisimiz, kullanılamaz duruma geldi. Ama ileri işlem ürünlerine inancımız ve bu konuda ülkemizdeki en önemli markalar arasında yer almamız nedeniyle yangının ardından tesisimizi yeniden kurmaya başladık."

Türkiye`de ileri işlenmiş ürünlerin tüketiminin hızla artmasını sevindirici gördüğünü vurgulayan Ali Bor, bunun en büyük nedeninin, ülkemizde çalışan kadın sayısının artması olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

"Ayrıca, tüm gelişmiş ülkelerin Türkiye konusunda iştahını kabartan genç nüfusumuz da, söz konusu ürün grubunda tüketimin artmasında önemli rol oynuyor. Önümüzdeki yıllarda da hem çalışan kadın, hem de tek kişilik aile sayısındaki artışın, ileri işlenmiş ürünlere ilgiyi daha da artıracağına inanıyoruz. Hatta önümüzdeki 10 yılda, tavuk eti tüketenler arasında ileri işlenmiş ürün tüketiminin hızla artacağı ve yüzde 50`ler düzeyine yükseleceği inancıyla üretimimizi her geçen gün artırmayı sürdüreceğiz."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli