SEL 3 MAHALLEYİ ETKİLEDİ

SEL 3 MAHALLEYİ ETKİLEDİ

Gönen'de 29 Ekim akşamı başlayan yoğun yağış Üçpınar, Çınarlı ve Keçeler Mahalleleri etkiledi.

Yüksek kesimlerden hızla aşağıya inen yağmur suyu dereleri taşırdı, köprülere zarar verdi,  asfaltı kaldırdı,  yollarda yer yer çökmeler yaşandı.

Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Dökmen aynı gece yağıştan etkilenen mahallelere giderek büyükşehir belediyesi ile koordineli olarak acil müdahaleler konusunda yönlendirmelerde bulundu.

Tütüncü Mahallesine giden yol üzerindeki köprünün ayakları yağışın getirdiği ağaç kökleri ve dallarının sert çarpması sonucu hasar gördü. Yol gece trafiğe kapatıldı ve ulaşım alternatif yollardan sağlandı.

Günün ilk ışıkları ile birlikte çalışmalar hız verilerek köprü ayakları güçlendirildi ve yol yeniden ulaşıma açıldı. DSİ tarafından temizliği daha önceden yapılan derelerde suyun rahat akışı olası can ve mal kaybının önüne geçerken, dere kenarındaki evlerin bahçelerinde küçük çaplı zararlar yaşandı.

Bu evlerde ikamet eden vatandaşlar tedbir amaçlı olarak geceyi derenin üst tarafındaki komşularında geçirdiler. Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Dökmen, 30 Ekim sabahı tekrar bu mahallelere giderek muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi ve belediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli