`Sel afetzedelerinin acil kaynak ihtiyacı var``

`Sel afetzedelerinin acil kaynak ihtiyacı var``

Namık Havutça Marmara, Avşa ve Saraylar'da yaşanan sel felaketini TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.





CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Marmara, Avşa ve Saraylar'da yaşanan sel felaketini TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.

Havutça, yurttaşlarımıza acilen kaynak ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında Hükümetinizin, Valiliğimizin çalışmaları her ne kadar varsa da yetersizdir” dedi.


Havutça, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak Marmara, Avşa ve Saraylar'da yaşanan sel felaketini anlattı. Felaketin boyutları hakkında bilgi veren Havutça yaraların acilen sarılmasını istedi. Havutça şunları söyledi:


``Balıkesir Marmara ilçesinde 23 Ekim'de Marmara'da, Avşa'da, Saraylar beldesinde aşırı yağışlar nedeniyle yüz yılda bir görülen, görülmemiş bir yağış olmuş ve Marmara merkez ilçemiz altyapısı, caddeler, yollar altüst olmuş, içme suyu da kullanılamaz hâle gelmiştir. Yaklaşık 1-1,5 milyon TL belediye altyapısı, yol tamiri için kaynağa ihtiyaç vardır ve vatandaşlarımız da büyük zarar görmüştür. Belediye Başkanımız ve Kaymakamlık verilerine göre merkezde 60 ev, Avşa beldesinde 110 ev, Çınarlı Mahallesi'nde 87 ev, Gündoğdu köyünde 21 ev, Topağaç köyünde 3 ev, Asmalı'da 3 ev ayrıca 140 iş yeri ve 34 araç, 14 depo hasar görmüştür. Vatandaşlarımızın zararlarının ve evlerine girilemez durumda olan yurttaşlarımıza acilen kaynak ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında Hükümetinizin, Valiliğimizin çalışmaları her ne kadar varsa da yetersizdir. Onların verilerine göre 600 milyon civarında bir zarar olduğu tespit edilmiştir oysa oradaki zararın boyutunun 1,5-2 trilyon civarında olduğu belirtilmektedir. O yaraların acilen sarılmasını talep ediyorum”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli