Sel Can Aldı

Sel Can Aldı

Burhaniye İlçesinde sel sularına kapılan 73 yaşındaki Kadriye Çakır yaşamını kaybetti.



Burhaniye İlçesi`nde sel sularına kapılan 73 yaşındaki
Kadriye Çakır yaşamını yitirdi. Yaşlı kadının cesedi,
evine 2 kilometre uzaklıkta bulundu.


Burhaniye İlçesi`nde gece yarısı şiddetlenen yağış nedeniyle çok sayıda ev sular altında kaldı. Dağdaki Taylıeli Köyü`nden gelen sular ise Çanakkale-İzmir Karayolu`nun kenarındaki Küme Evleri mevkii Öğretmenler Mahallesi`nde sele neden oldu. Bu gece saat 02.00 sıralarında aniden bastıran sular nedeniyle çok sayıda aile zor anlar yaşadı. Bu ailelerden biri olan Mehmet Günsoy (40), eşi Nuray Günsoy (40) ile çocukları Hüseyin Günsoy (14) evden çıkmayı başardı. Nuray Günsoy`un annesi 73 yaşındaki Kadriye Çakır ise sulara kapıldı. Bölgeye gelen Balıkesir Belediyesi ve itfaiye ekipleri Kadriye Çakır için arama ve kurtarma çalışmaları başlattı. Bu sırada, selin ortasında kalan 90 yaşındaki Şaziye Balya ve 50 yaşındaki oğlu İsmail Balya kurtarıldı. Saat 05.00`e kadar arama çalışmalarından bir sonuç alınmayıncaBalıkesir Valiliği Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Saat 06.30 sıralarında olay yerine gelen AFAD ekibi, hem evin çevresinde de hem de suların gidiş yönüne doğru arama başlattı.

Burhaniye Belediye Başkanı CHP`li Fikret Akova, Kaymakam Ali Uslanmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz`ın yakından izlediği arama kurtarma çalışmaları sonucunda talihsiz kadının cesedi evine 2 kilometre uzaklıkta bulundu. Sele kapılarak sürüklenen Kadriye Çakır`ın cansız bedeni, İskele Mahallesi Ali Çetinkaya Parkı`nın bitişiğinde yelken kulübünün bahçe tellerinin önündeki elektrik direğinde takılmış olarak bulundu. Cesedin denize 10 metre kala direğe takıldığı belirtildi.

ZARAR BÜYÜK

Belediye Başkanı Fikret Akova, arama kurtarma çalışmaları sırasında yaptığı değerlendirmede, sel nedeniyle ilçe merkezinde büyük hasar meydana geldiğini, alt yapının zarar gördüğünü söyledi. Akova, özellikle, Öğretmenler, İskele ve Cumhuriyet mahallelerinde çok sayıda evin ilk katlarının sular altında kaldığını belirtti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli