Sel Marmara adasını vurdu geçti

Sel Marmara adasını vurdu geçti

Kentte su girmedik ev kalmadı, Elektrikler kesildi acil yardım yola çıktı





Marmara İlçesi'nde 2 gündür devam eden sağanak yağmur ve sonrasında meydana gelen sel, yaşamı felç etti. Devlet Hastanesi ve Sağlık Ocağı'nın alt katları ile ev ve işyerlerini su bastı. Elektrikler kesilirken, okullar tatil edildi. Balıkesir İl afet ve Acil Durum Müdürlüğü ilçeye yardım gönderiyor.

Marmara İlçesi'nde pazar gecesi başlayan ve dün de devam eden sağanak yağmur, büyük zarara yol açtı. Devlet Hastanesi ve Sağlık Ocağı'nın bahçesi ve alt katları sular altında kaldı. İlçe merkezinde bulunan birçok ev, işyeri ve çay bahçesini sel suları kapladı. Derelerin taşması nedeniyle ilçede okullar dün ve bugün tatil edildi. Marmara İlçesi genelinde saat 01.00'de kesilen elektrikler, bugün saat 11.00'de, 10 saat sonra tekrar verildi.

Jandarmanın da yardım ettiği çalışmalar sırasında Marmara Belediye Başkanlığı telefon ile ulaşamadığı izinli olan belediye personelini hoparlörle yaptığı anonslarla göreve çağırdı.

Marmara İlçesi'ndeki sel felaketinden sonra harekete geçen Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, bugün saat 11.00'de Erdek'den hareket eden arabalı vapur ile 2 ambulans ve 10 kişiden oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibi ile iş makinaları gönderdi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 700 bin TL isteyen kaymakamlık hesabına ilk etapta 100 bin TL yatırdı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli