Selam ben PİNA!

Selam ben PİNA!

“Borusan”dan sonra “Sardunya” kuruluşu da “Marmara’nın umudu Pina, Pina’nın umudu Marmara” projesine ekonomik katkı sağlıyor.

“Borusan”dan sonra “Sardunya” kuruluşu da “Marmara’nın umudu Pina, Pina’nın umudu Marmara” projesine ekonomik katkı sağlıyor.

Erdek’teki turistik işletmelere dağıtılan, “Sardunya” kuruluşunun bastırdığı broşürlerin ilk yüzünde, “Marmara’nın umudu PİNA, PİNA’nın umudu Marmara” başlığı altında “Pinalar, deniz çayırlarında yaşıyor, her biri 6 litre suyu temizliyor. Pinaların nesli tükeniyor. Pinalara zarar verecek aktivitelerden kaçınarak, deniz çayırlarını koruyarak hem Pinaları hem de Marmara’yı temizleyebiliriz” yazısı bulunuyor.

Broşürün arka yüzünde ise Pina, konuşturuluyor!

“Selam, ben Pina!” başlığı altında Pina, şunları söylüyor:

“Benim evim Marmara…

Marmara sahillerindeki deniz çayırlarında yaşıyorum.

Saatte 6 litre suyu süzerek temizliyorum.

Marmara sanıldığı gibi ölü bir deniz değil. Müsilaja ve tüm olumsuzluklarına rağmen içinde hâlâ capcanlı bir hayat var. Ben ve ailem bu sularda balıklarla, denizyıldızlarıyla, deniztavşanlarıyla, karideslerle, ıstakozlarla ve onlarca tür dostumuzla birlikte yaşıyoruz. 

Biz Marmara yaşasın diye çalışıyoruz.

Siz de bize yardım edebilirsiniz. 

Nasıl mı?

Hani yüzerken ayağınıza değdiğinde rahatsız olduğunuz deniz çayırları var ya, işte onlar bizim yuvamız, yaşam alanımız. Lütfen deniz çayırlarını sevin, onlara gözünüz gibi bakın. 

Biz Marmara’daki Pinalar olarak son yıllarda çok üzücü haberler aldık. Dünyanın tüm denizlerindeki Pina kardeşlerimizi iklim değişikliği ve hastalıklar nedeniyle kaybettik. Pina nesli olarak artık sadece Marmara’da yaşıyoruz. Biz Marmara’da hayata tutunuyoruz. Marmara bizim son umudumuz. 

Lütfen bizi görün, duyun, koruyun.

Marmara’yı hep birlikte kurtaralım.”



Anahtar Kelimeler: Selam !
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı