Selam verin

 Selam verin

Müftü Süleyman Küçük, gençliğe yönelik "Cami ve Gençlik" konulu sosyal proje doğrultusunda 2. sabah kahvaltısını verdi.


Bir süre önce gerçekleştirilen "Cami ve Gençlik" buluşması bu kez Eken Prestijde gerçekleşti.

Bandırma Müftüsü Hacı Süleyman Küçük kente geldiği günden bu güne ortaya koyduğu kurumsal kimlikle büyük sempati topladı.

Küçük, resmi bayramlardaki kararlılığı, Şehitlikte okuduğu kuran, dini mabetlerdeki ısrarlı değişim hareketini bir süre önce diyanet projesi olan “ Cami ve Gençlik” buluşmasının ilk halkasını oluşturan Kristal cafe kahvaltısı bu kez Eken prestij Balo salonuna alınarak aynı anda 600 gence sabah kahvaltısı verildi.

Müftü Süleyman Küçük proje ye ilişkin konuşmasında Bu Ülkenin Bayrağına Ezanına bağlı, çıtayı bir üst noktaya taşıyacak aydın düşünceli gençlere ihtiyacı olduğunu, bu nedenle diyanet olarak geleceğin teminatı gençliğe dokunarak onların düşüncelerini paylaşıp enerjilerini doğru hizmetlere yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Müftü Küçük, bu anlamda gençlerin her zaman kendisi ile temas kurabileceklerini, çağırdıkları her toplantıya katılabileceğini vurgulayarak, ‘’Selamlaşın’’ dedi.

Selamın, Günaydın’ın, İyi günler ’in kişiler arası diyaloga, paylaşmaya sevinçlerin çoğalmasında, üzüntülerin azalmasındaki payının yadsınamayacağını belirten Müftü Küçük, en önemlisinin paylaşmak olduğunu söyledi.

Her anlamda paylaşmanın, dinen farz olduğunu iyi bir Müslümanın namaz kılmaktan, fitre–zekat vermekten önceki görevinin paylaşmak olduğunu söyledi.

Geniş katılımlı sabah kahvaltıları zincirinin bundan sonrada devam edeceğini kaydeden Müftü Küçük, yapılan şeyin anlamı olması gerektiğini, gençlerin bu davete icabet etmekle anlam kazandığını, davete katılım olmasaydı bu programı düzenlemenin hiçbir anlamı olmayacağına işaret ederek dostluklara anlam kazandırılmasının inanç gereği olduğunu söyledi.

Müftü Küçük, kahvaltı sonrası katılımcı gençlere veda ederken onlara namaz fihristi hediye etti.

 

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli