Sele kapılan kadın bulunamadı

Sele kapılan kadın bulunamadı

Biga`da Jandarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekiplerinin yanı sıra köylülerin katılımıyla arama çalışmaları sürüyor.

Biga da etkili yağış sonucu sel sularına kapılarak kaybolan kadını arama çalışmaları devam ediyor.

Sinekçi Köyü Muhtarı Semih Köse, sel sularına kapılarak kaybolan Tülay Türe`yi arama çalışmalarının, jandarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekiplerinin yanı sıra köylülerin katılımıyla sürdüğünü söyledi.

Çalışmaların, Sinekçi Köyü`nün denize olan yaklaşık 8 kilometrelik mesafedeki alanda yapıldığını belirten Köse, jandarma ve AFAD ekiplerinin yanı sıra Sinekçi ve civar köylerdeki köylülerin de arama çalışmasına katıldığını dile getirdi.

Yaklaşık 100 kişinin Türe`yi bulmak için arama yaptığını ifade eden Köse, dere yataklarında daha önce yapılan çalışmalarda sonuç alınamadığını bildirdi.

AKUT ekiplerinin dün bölgeden ayrıldığını ifade eden Köse, Bu nedenle biz de köylülerle organize olduk ve arama çalışmalarını her yerde sürdürüyoruz. Bulmadan bırakmayacağız çalışmaları. Umudumuz var. Havanın iyi olması ve suların bölgeden çekilmesi çalışmalarımızı kolaylaştırıyor. Sular çekilince selin getirdiği dallar, ağaç parçaları ve birçok atık daha da ortaya çıktı. Onları ayıklıyoruz. Her yere bakıyoruz” dedi.



Biga
ilçesine bağlı Koruoba köyünde sel felaketinde hayatını kaybeden yaşlı kadın Lapseki'de toprağa verildi.


Koruoba köyündeki evinin önünde sel sularına kapılan 70 yaşındaki Fatma Metin'in cesedi, evine yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki bir çeltik tarlasında bulunmuştu. Olayın ardından Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Metin'in cenazesi,  memleketi Çanakkale'nin Lapseki ilçesine getirildi.
Yaşlı kadın, Lapseki Gazi Süleyman Paşa Camii`nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı