Semih Sencer (80) vefat etti.

Semih Sencer (80) vefat etti.

Kızıksa Belediye Başkanlarından Semih Sencer, Tedavi gördüğü Bandırma Eğitim ve Araştırma hastanesinde vefat etti.

Balıkesir'in Büyükşehir statüsünü geçmediği 1989-1994 yıllarında Doğruyol Partisinden Manyas ilçesi Kızıksa Belediye Başkanlığı görevini yürüten Semih Sencer(80) vefat etti.

1989-1994 dönemlerinde DYP'den Kızıksa belediye Başkanaı olan Semih Sencer, Dönemin Milletvekili Hüseyin balyalı ile koordineli çalışması sonucu Kızıksa belde meydanının istimlakını serçekleştirerek beldenin kasaba anlamında ivme kazanmasına neden olmuştu.

Semih Sencer, 5 yıllık görevi süresince Bölgenin en kapsamlı ve kapasiteli Ata sporu olan Kızıksa Yağlı Pehlivan güreşlerini en üst perdeden hayata geçirerek güreş federasyonu tarafından lisanslı güreş organizasyonları kategorisine alınmasını sağlamıştı.

Sencer, yine belde yolları, arazi yolları, belde için düzenleme, iş makinaları, itfaiye gibi zorunlu araçların belediye ye kazandırılmasında önemli katkı sağlamıştı.

Sıra dışı alışıla gelmiş siyaset Belediye başkanlığı dışında, hizmet odaklı yapısı ile Kızıksa'da gönülleri fet eden Semih Sencer 1994 yılında yapılan mahalli  seçimlerde aday olmuyarak, kendisinden koltuğu devir aldığı Ekrem Göktürk'un bu göreve daha uygun kişiliğe sahip olduğunu açıklayarak siyaset arenasında kendi arzusu ile çekilen isim olarak hafızalara kazınmıştı.

Semih Sencer, uzun süren rahatsızlığı sonucu önceki akşam tedavi gördüğü Bandırma Eğitim ve araştırma hastanesinde sevenleri veda ederken, Cenazesi 16 Nisan Cumartesi günü Kızıksa'da düzenlenen cenaze töreni ile ebedi istirehatgahına defnedildi.

 



Anahtar Kelimeler: Semih Sencer () vefat .
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı