ŞENODUNCU ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜDÜ

ŞENODUNCU ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜDÜ

Uluslararası başarıları ve çok sayıda Türkiye rekorları elinde bulunduran Milli Sporcu Şahin Şenoduncu Balkan Şampiyonluğunu elde ederek Balıkesir’in gururu oldu.

Antalya’da gerçekleştirilen 20. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nın Büyük Erkekler etabında Ayvalıklı milli sporcu Şahin Şenoduncu 20. Kilometrelik parkuru 1.24.20 derecesiyle birinci olarak tamamlayarak Balkan Şampiyonu oldu.



Antalya'nın Konyaaltı sahil yolunda düzenlenen organizasyonun startını, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi. Şampiyonaya Türkiye'den 24, Bulgaristan'dan 10, Romanya'dan 10, Yunanistan'dan 4, Sırbistan'dan 3 ve Slovenya'dan 2 sporcu katıldığı öğrenilirken, organizasyonda 20 yaş altı erkekler, 20 yaş altı kadınlar ve 18 yaş altı erkekler 10 kilometre, 18 yaş altı kadınlar ise 5 kilometre mesafede kıyasıya yarıştı. Tokyo Olimpiyat Oyunları için kota puanının da verileceği şampiyonanın ilk gününde Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin başarılı sporcularından Milli Atlet Şahin Şenoduncu balkan şampiyonluğu elde etti.

Elde ettiği başarının ardından Ayvalıklı Milli Sporcu Şahin Şenoduncu İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu’nu ziyaret etti. Milli Sporcumuz Şenoduncu, "Olimpiyat oyunlarına katılabilmek için önemli bir yarışmaydı. Burada altın madalya almamın, milli takımımızı daha üst seviyelere taşıyacağına inanıyorum. Bundan sonraki hedefim Mayıs ayında yapılacak olan Avrupa şampiyonasında en iyi dereceyi elde ederek, Avrupa şampiyonu olabilmektir" diye konuştu.

Şampiyon Şahin Şenoduncu’ yu tebrik eden İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; “Belirlediğiniz hedeflere inanmanız ve bu hedef doğrultusunda çalışmanızla uluslararası arenada gururumuz olmaya devam edeceğinize inanıyorum. Sporcularımızın başarıları bizleri mutlu ediyor. Sporun ve sporcumuzun her zaman destekçisiyiz. Hiçbir başarı tesadüf değildir, azmin ve başarıların için tebrik ediyor, Olimpiyat yolunda yarışacağın tüm yarışmalarda başarılar dilerim.”



Anahtar Kelimeler: ŞENODUNCU ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜDÜ
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli