Şenyuva konuştu

Şenyuva konuştu

Belediye Başkanı Sarı´yı şikayet eden Hür Şenyuva: ?Kullanıldım, vicdan azabı çekiyorum?

Önce sosyal medya hesabımıza, ?Aylardır adım, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı savcılığa şikayet eden kişi olarak geçiyor. Benim söz hakkım yok mu? Ben de konuşmak ve yaşananları anlatmak istiyorum? mesajı geldi.

Gazetecilik meslek ilkeleri ve ahlakı gereği, kendisine, ?Tabii ki kendinizi ifade etme hakkınız var. Sizi dinleyeceğiz? diye yanıt verip, telefon numaramızı yine mesajla bildirdik. Kısa süre içinde telefonumuz çaldı ve kendisiyle randevulaşıp buluştuk.

/resimler/2018-6/8/2152064629916.jpg

İsmi, HÜR ŞENYUVA.

?Buyurun, anlatacaklarınız varmış ve bizi aradınız? dedik.

SABAHATTİN ALİ´NİN YEĞENİ

Böylece, kendisinin isteği üzerine ilk kez yüz yüze geldiğimiz Şenyuva, önce kısa bir yaşam öyküsünü şöyle anlattı:

?Erdek´te doğdum. Ünlü yazar Sabahattin Ali´nin yeğeniyim. Erdek´in eski kaymakamı Reşit Mazhar Ertüzün, babamın teyzesinin oğlu, yani dayımdır. Babam Fikret Şenyuva, Memduh Arslan ve Ali Haydar Sarı´nın belediye başkanlıkları döneminde, Erdek Belediyesi´nde fen memuru olarak görev yapmıştı ve çok değerli bir ustaydı. 70 yaşındayım. İstanbul´da doğdum. Gençlik yıllarım Kasımpaşa´da geçti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı, gençlik yıllarımın geçtiği Kasımpaşa günlerinden tanır ve severim. 1960 darbesini çocukluk yıllarımda yaşadım. 12 Mart´ta ailece sıkıntı çektik. Askeri darbelere karşıyım. Elektrik teknisyeniyim. Birçok kalfa yetiştirdim. Erdek´te bir süre çalıştıktan sonra Romanya´ya giderek orada uzun yıllar kaldım. 2005 yılında yeniden Erdek´e döndüm.?

/resimler/2018-6/8/2143432634447.jpg

                             "2009´DA SİYASETE GİRDİM"

2009 yılında, AK Parti´de siyasete girdiğini, ailesinin Cumhuriyet Halk Partili olması nedeniyle kendisini ?sosyal demokrat AK Partili? olarak gördüğünü vurgulayan Hüryuva, şunları söyledi:

?Murat Sever´in başkanlığındaki 2014 yılı AK Parti Erdek ilçe yönetiminde görev aldım. 15 Temmuz darbe girişiminden önce ilçe teşkilatımızda anlaşmazlıklar çıktı. Hatta İl Başkan Yardımcısı, koordinatör Turgay Bey, Erdek´e gelerek bilgi aldı. O günlerde, aralarında Hikmet Onay ve Adem Kan´ın da bulunduğu bir grup, bir dönem Erdek Belediye Başkanlığını yürüten Hüseyin Aysan´a muhalif oldukları için partiye gelmiyorlardı. Murat Sever, bu duruma büyük tepki gösteriyordu. Hatta bir gün kızarak, ?Bu partide, FETÖ´yle ilişkisi olanlar var. Parti onlardan temizlenmezse bu görevi bırakırım´ dedi. Bir hafta sonra partimizin Balıkesir milletvekili Sema Kırcı, bizi görevden aldırdı. Oysa biz, başta Murat Sever ve Hüseyin Aysan olmak üzere Sema Kırcı´yı milletvekili yapmak  için büyük çaba harcamıştık. Ardından, Kemal Kayan´ın başkanlığındaki yeni ilçe yönetim kurulu göreve atandı. Bu yönetim, bizim dönemimizde göreve başlayan parti personelimizi görevden alınca kendileriyle ters düşmeye başladık. Başta Ceyhun Mırız, Halil Aydöner, İbrahim Kutas ve Ali Ertek olmak üzere bize, ?Bu partiye artık girmeyin´ denildi. Dışlanan bu kişiler, 250-300 kişiyi buluyordu. Partimizin kongrelerine bile çağrılmıyorduk. Delege yapılmıyorduk. Kendilerine, ?Cumhurbaşkanımıza hakaret edenleri bile delege yapıyorsunuz, başta eski belediye başkanımız Hüseyin Aysan olmak üzere neden bizi delege yapmıyorsunuz?? diye sorduğumuzda cevap alamıyorduk. O günlerde, durumu anlatmak için Ceyhun Mırız´la görüşmek istediysem de kabul etmedi.?

/resimler/2018-6/8/2144148288605.jpg

  "SARI´YI BANA ŞİKAYET ETTİRDİLER, KENDİLERİ GERİ ÇEKİLDİLER"

Şenyuva, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı, sosyal medyadaki ?TRT´de işlem tamam? mesajı nedeniyle savcılığa şikayet olayını da şöyle anlattı:

?15 Temmuz darbe girişimi akşamı, Hüseyin Aysan ve Cemal Öztaylan da aramızda olmak üzere toplandık. Bu arada AKP ilçe başkanı Kemal Kayan arandı. Ertesi gün, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, sosyal medyada yer alan ?TRT´de işlem tamam? mesajı nedeniyle beni aradılar. Ceyhun Mırız, Kemal Kayan ve Mustafa İlgen, bana, bilgisayar çıktısını aldıkları bu mesajı ile birlikte hazırladıkları savcılığa suç duyurusu metnini imzalatarak, bu şikayeti benim yapmamı istediler. Kendilerine, ?Ben, niye yapacağım? Parti olarak siz bildirin´ dediysem de, tabiri caizse bana gaz vererek, ?Sen, büyüğümüzsün, sen yaparsın. Hüseyin Sarı, cezaevine girer´ dediler. Oysa benim Hüseyin Sarı ile hiçbir alıp veremediğim yoktu. Sadece kendisine, 2009 yılında, AK Parti´den, CHP´ye geçtiği için kızgındım, o kadar. Neyse, bu baskıya dayanamayarak, suç duyurusunu imzalayıp savcılığa verdim. Ancak, o günden sonra mahkeme aşamasında tek başıma bırakıldım. İlk duruşmaya, Mersin´de olduğum için katılamadım. Ancak daha sonra duruşmaya katılmam için çağrı aldım. O zaman, partimizin ilçe yöneticilerine, ?Mahkemeye, parti olarak siz de müdahil olun´ dediğimde dinletemedim. İlk girdiğim mahkemede, hakime, yalnız bırakılan vatandaşın durumunu yansıtan Nasrettin Hoca´nın meşhur bir fil hikayesini anlattıktan sonra ?Ben, şikayetimden vazgeçiyorum´ dediysem de, hakim, ?Artık vazgeçilemez, kamu davasına dönüştü´ yanıtını verdi. Sonunda mahkeme, Hüseyin Sarı´ya 12 ay ceza verdi, ancak karar, istinaf mahkemesine gidecek. Dilerim, orada bozulur. Hüseyin Sarı´nın, bugüne kadar ne darbeci, ne de FETÖ´cü yapısını gördüm. Bu nedenle vicdan azabı çekiyorum. Bugün olsa asla böyle bir şey yapmam. Kaldı ki, her karşılaştığımızda Hüseyin Sarı, bana hiçbir zaman bu konuyu açmadı ve her zaman, ?Nasılsın Hür ağabey?? diye hatırımı sordu. Bir onun davranışına bakın, bir de bizim AK Partililerin davranışlarına.?

/resimler/2018-6/8/2144343601334.jpg

                     ETO SEÇİMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Şenyuva, Ceyhun Mırız´ın da aday olduğu Erdek Ticaret Odası (ETO) seçiminde üye olarak oyunu Mimar Özlem Sarı´nın başkanlığı için kullandığına işaret ederken, şöyle konuştu:

?Bu seçimde Ceyhun Bey´e oy vermememin nedeni, bu görevin liyakat, birikim, tahsil ve tecrübe gerektirdiği düşüncemdir. Yani ben, paranın gücüyle bu görevlerinin layıkıyla yapılabileceğini düşünmüyorum. Bu seçimde Mırız, particilik yapmasına rağmen kaybetti. Özlem Sarı´nın başkanlığındaki listenin, seçimi kazanmasından bir süre sonra Ceyhun Mırız´la bir yerde karşılaştım. Yanında koruması da vardı. Bana, ?Hüseyin Sarı davasını da geri çekmişsin. Şerefsiz!´ diye hakaret etti. Mahkemeye başvurdum. Sanıyorum, eylül ayında mahkememiz var. Bazı kişileri araya sokarak davamı geri aldırmaya çalışıyor. Sosyal medya hesabımda yazdıklarım nedeniyle o da benim için suç duyurusunda bulundu. Oysa benim sosyal medyada, kimseye en küçük bir hakaretim olmamıştır. Buna rağmen başıma bir iş gelmesinden korkuyorum.?

/resimler/2018-6/8/2144540945532.jpg

                         AK PARTİ´Yİ ERDEK´TE BİTİRDİLER

Kemal Kayan yönetiminin, birlik ve beraberlikten uzaklaştırarak Erdek´te AK Parti´yi bitirdiğini öne süren Hür Şenyuva, şunları söyledi:

?İlçe başkanımız, vatandaşa selam bile vermeyen bir kişi. Partiyi param parça ettiler. 24 Haziran seçiminde, cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan´a oyumu vereceğim. Ancak bu ilçe yönetimi nedeniyle kesinlikle AK Parti´ye oy vermeyeceğim.?

                         SÜTUNLARIMIZ İSTEYENLERE AÇIK

Evet, Hür Şenyuva´nın anlattıkları özet olarak böyle.

?Bandırma Manşet? olarak, sorumlu gazetecilik anlayışımız gereğince, yazıda ismi geçenlere, ya da açıklama yapmak isteyenlere, yanıt haklarını kullandırmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz.



Anahtar Kelimeler: Şenyuva konuştu
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli