Serhat illerinden geleneksel buluşma

Serhat illerinden geleneksel buluşma

Erdek´te yaşayan Doğu Adadolu Serhat İlleri sakinleri geleneksel kaz gecesinde buluştu.

Erdek´te yaşayan Doğu Adadolu Serhat İlleri sakinleri geleneksel kaz gecesinde buluştu.

Erdek´te kurdukları sosyal içerikli dernek çatısı altında bir araya gelen Doğu Anadolu Serhat illeri sakinleri gelenekselleştirdikleri "Kaz Gecesi" buluşmasını  bu yılda untmadılar.

Erdek Kafkas Aleyna düğün salonundaki geceye katılan serhat illeri sakinlerine Kars´tan özel olarak getirilip hazırlanan bulgur plavlı kaz ikram edildi.

İstanbul´da yaşayan bölge sanatçıları Galip Aras ile İlhan Karakoyun´un ses ve müzikleri ile hasret giderdikleri dayanışma gecesinde pist hiç boş kalmadı.

Yöre oyun havalarını hasret Erdek, Doğu Anadolu Serhat illeri sakinleri sanatçılar Galip Aras ve İlhan Karakoyun´un buram buram memleket kokan şarkıları ile hasret giderdiler.

Erdek Doğu Anadolu Serhat İlleri derneği başkanı Naci Aras "Kendimize memleket bellediğimiz Erdek´te yaşam standartımızı daha üst doktalara taşımak adına gerçekleştirdiğimiz birlik ve dayanışmamızı yılda birkezde olsa memleket hasreti giderdiğimiz ´Kaz Gecesi´ ile taçlandırmak istiyoruz. Uygulanan düşünce amacına hizmet ediyor ki, gecemizi onurlandıran memleket sevdalısı insanlarımız hasret ve özlemle bir kez daha kucaklaşarak toplum olarak ihtiyacımız olan birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamızı sağlıyor, asıl olan tüm ulusumuzun üzerinde al bayrağımızın özgürce dalgalanmasıdır, Al Bayrağımız nerede dalgalanıyorsa orası bizimdir. Bayrağımızın dalgalanmadığı yerde ne inanç nede ibadet olur." dedi.

/resimler/2017-12/17/1007377983784.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli