Serüven devam ediyor

Serüven devam ediyor

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ``Balıkesirspor PTT 1.lig`de de omuzlarımızda``





Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, ``PTT 1.lig`de de Balıkesirspor yine omuzlarımızda``.



Belediye binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı İsmail Ok, öncelikle Balıkesirspor‛a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yarın gerçekleştirilecek olan Balıkesirspor genel kurulu öncesinde yeni yönetimi oluşturma için büyük gayretler sarf ettiklerini dile getiren Başkan İsmail Ok, öncelikli hedeflerinin çok renkli ve çok katılımlı bir yönetim oluşturmak olduğunu ancak bunu yapamadıklarını söyledi.



Çok zor şartlar altında geçen sezonu şampiyon bitirdiklerini dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Ok, “Balıkesir halkının desteği ile Türkiye‛de görülmemiş derecede tabiri caizse 3 koldan, hem idari, hem hukuki hem de mali yönden soruşturma geçirilirken, futbolcularımzın Of deplasmanına gideceği günün sabahında karşılarında 10`larca polisi görerek uyanmalarına rağmen Balıkesirspor‛un yaklaşık 20 yıl sonra PTT 1. Ligi‛ne çıkması hakikaten kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük bir başarı. Bu vesileyle tüm yönetimi, işadamlarını ve Balıkesirspor‛a gönül vermiş taraftarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum.”



........ÇOK GÜÇLÜ YÖNETİM ARZU ETTİK


PTT 1. Ligi‛nde çok daha güçlü bir takıma ihtiyaç olduğunu bunun içinde güçlü bir yönetimin gerekliliğine değinen Başkan Ok, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de öyle bir Balıkesirspor yönetimi oluşturalım ki, bütün renkler içinde olsun. Her kesimden isimler olsun istedik. Bu nedenle 1 ay önce Edip Uğur ile bir araya geldim. Kendisine önerim şu oldu. Sevinci de tasayı da paylaşmak istiyoruz. Balıkesirspor‛u beraber yönetilim. Bütün Balıkesir halkı tek çatıda birleşsin dedim. Kendilerine bu teklifi sunduğumda hay hay dedi. Bizde olumlu bakıyoruz dedi. Ben isim yazdırmış olmak için değil, beraber yöneteceğimiz, her şeyi ile beraber olacağımız bir yönetim olmasını istedim. Hem Sanayi Odası‛ndan hem Ticaret Odası‛ndan yönetici olsun istedik. Özellikle Sanayi Odası‛nın çiçeği burnunda başkanı İsmail Uğur‛un olmasını istedim. Kendisi de oğluyla görüşeceğini ifade etti. Kendisi de olumlu baktığını söyledi. Oğlunuzla Tuna Başkanla bir araya geliriz konuşuruz dedik. Fakat Tuna Başkanımız ile Sanayi Odası Başkanımız İsmail Uğur‛un bir araya gelmesi sonrasında kendileri kesinlikle yönetimde yer almak istemediğini sadece isim verebileceklerini söylemişler.


Ama biz yine ısrarcı olduk. 1 hafta sonra tekrardan Edip Bey‛i aradım. Biz böyle olmasını istiyoruz dedim. Oğlu ile tekrardan görüşeceğini söyledi. Sonra yine Tuna Bey oğlu ile görüşüyor. İsmail Bey 1-2 gün düşünmek için müsaade istemiş. Sonra dönerek biz eski kararımızdayız diyor. Dolayısıyla bunu sağlayamadık. Bu şu demek oluyor. Maalesef Balıkesirspor yine bizlerin omuzunda. Bunu kimseyi karalamak küçük düşürmek için söylemiyorum. Kamuoyunu objektif olarak bilgilendirmek istiyorum.

Görüşlerine saygı duyuyoruz. Kimseyi itham edecek halimiz yok. Bu gelişmeden sonra Tuna Aktürk Başkanım yeni bir yönetim hazırlığı çalışması yapıyor. Bu Cuma‛ya kongremiz var. Bu şartlar içinde olabilecek en iyi yönetimi oluşturmak için çalışacak. Geçtiğimiz yıllarda şu olmuştu, ya ben ismimi sonra duydum diyenler oldu. Haberim yoktu sözleri işittik. Dilin kemiği yok. Tuna Bey yeniden  katılacak olanları teyid ettirerek bir yönetim oluşturmaya çalışıyor. Balıkesirspor yönetimi herkese kapılar açık. Ne siyasi, ne başka bir hesabımız kitabımız yok. Arzumuz şu; ne kadar Balıkesirspor‛un farklı renkleri bir araya gelirse Balıkesirspor o kadar güçlü olur. 20 yıl sonra PTT 1. Ligİ‛nde daha güçlü olur.

Ne haliniz varsa görün diyecek durumda değiliz. Bütün sorumluluğu bu şartlar altında üzerimize alıyoruz. Bunu kamuoyu ile paylaşmak lüzumu hissettik.

Ama birileri şu da olsaydı, bu da olsaydı diyor. Bunu benimde gönlüm istiyor ama olmadı.”




........EN İYİ TAKIMI OLUŞTURACAĞIZ


Eldeki imkanlar dahilinde bu dönemde de çok iyi bir kadro kurmanın gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Başkan İsmail Ok, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu yıl içinde bulunduğumuz şartlarda en iyi takımı oluşturmaya çalışıyoruz. Ama takdir edersiniz ki, sadece Belediye yönetimi ile gücümüz nisbetinde en iyisini yapmaya çalışacağız. 4 yılı doldurduk. 2 lig atladık. Geldiğimizde 3. Ligdeydik. 10 bin nüfuslu ilçelerle Balıkesirspor maç yapıyordu. Artık bizden çok daha büyük şehirler ile kariyer sahibi iddialı takımlar ile oynayacağız. Süper Lig tecrübesi olan takımlarla aynı ligde yer alacağız. Bu da görevimizin ne kadar ağır olduğunu gösteriyor.

Gerekli desteği bulamadık. Ama en iyisini oluşturmaya çalışacağız.

Belediyelerin spora verdiği destek ortada. Tek başına yeterli değil. Keşke diğer kurumlarda olsaydı.

Transferleri görüyorsunuz. Hepsi kariyerli başarılı futbolcular. İnşallah Balıkesirspor zarar görmez.

Geçenlerde Nihat Özdemir ben sponsor olacağım demiş. En yüksek katkıyı kim yaparsa forma onun olur. Çok net söylüyorum. Uğur ailesinin formayı almasından rahatsızlık duymayız. Aksine daha çok memnun oluruz. İş dünyasının kime yakın olduğunu biliyorsunuz. Edip Bey evet derse iş dünyası bu işe girer. Maalesef Sanayi Odası Başkanımız kabul etmedi. Biz Ticaret Odası Başkanı‛nı da yönetime alacaktık. Biz isim olsun diye istemiyoruz. Biz taşın altına elini koyacak isimleri istiyoruz. Her şeye ortak olalım istedik. Balıkesir‛de görülmemiş bir coşku yaşandı. Bu coşkuyu herkes paylaşsın.

Beraber olunsaydı çok çok daha iddialı bir takım kurulurdu. Ama bu şartlar altında da biz tuttuğunu koparan bir ekibiz. Balıkesirspor‛u PTT 1. Ligi‛nde iddialı olacak bir ekip kurmak istiyoruz.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı