“Sesimizi duyan yok”

“Sesimizi duyan yok”

Ocaklar, Güneş sokak sakinlerinin “Turluk Deresi” isyanı!

Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi, Hüseyin Durak Caddesi’nde yaşayan vatandaşların, “Turluk Deresi” ile ilgili sorunları yıllardır çözüm bekliyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, yetkililere tüm başvurularına karşın “Turluk Deresi”nin ıslahının bir türlü gerçekleşmemesinden yaşadıkları üzüntüyü dile getiriyorlar.

Bölgede evleri bulunan vatandaşlardan Meziyet Kırtay ve Fahrettin Duman, şunları söylediler:

“Derenin aktığı bölgenin hemen yakınında evlerimiz var. Herhangi bir taşkın durumunda can ve mal kaybı yaşama riskimiz bulunuyor. Durumu yıllardan beri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Erdek Belediyesi’ne de CİMER’e de başvuru yaparak ilettik. Herkes sorumluluğu birbirine atıyor. Derenin mil yatakları doldu. Konuyla yakından ilgilenmesi gereken DSİ kurumu, ‘Bu derenin geçtiği bölge Güneş Mahallesi olarak biliniyor’ deyip, dereyi görmezlikten geliyor. Karayolları de ‘Bizim sorumluluğumuzda değil’ diyor. Durumu aylar önce ilettiğimiz Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, burayı bir kez bile görmeye gelmedi. Yine evlerimizin hemen yanındaki elektrik direği de çürüdü ve yıkılmaya yüz tuttu. Bu derenin ıslahı bir an önce yapılmalı. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Burada yaşanabilecek bir faciadan sonra mı sesimizi duyacaklar? Yaklaşık 70 metre karelik bir alana devlet nasıl müdahale edemez, anlayamıyoruz. Devlet, vatandaşların yaşam standartlarını yükselmek yerine sorunlarını bile çözmüyor. Derenin taşmaması için dua ediyoruz.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: “Sesimizi duyan
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı