Sessiz Çığlıklar İzmir Optimum`da

Sessiz Çığlıklar İzmir Optimum`da

"Her Ses Bir Nefes" Çığlık Konseptli Fotoğraf Sergisi`nin açılış kokteyli dün İzmir Optimum Outlet`te gerçeleşti





Polisan Boya`nın katkılarıyla, Türkiye`de kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlayan "Her Ses Bir Nefes" Çığlık Konseptli Fotoğraf Sergisi`nin açılış kokteyli dün İzmir Optimum Outlet`te projeye destek veren Billur Kalkavan ve Deniz Özerman ile Gaziemir kaymakamı Şerafettin Tuğ`un da katılımıyla gerçekleşti.

Açılış kokteyline, İzmir iş ve cemiyet hayatından ünlü isimleride katıldı.

Proje tasarımı ve sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre`nin üstlendiği "Her Ses Bir Nefes" Çığlık Konseptli Fotoğraf Sergisinin açılış kokteyline katılmak için İzmir`e gelen Billur Kalkavan `Ne zaman kadın gücünün farkına varacak, işte Dünya o zaman iyileşecek. Artık kadınların sorunları ile ilgili değil mutlulukları hakkında konuşmak istiyorum` mesajıyla kadının toplumdaki gücüne dikkat çekti.



Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliğinin teknik destek verdiği proje kapsamında fotoğraf sergisi 24 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında İzmir Optimum Outlet`te ziyaretçileri ile buluşacak.

"Her Ses Bir Nefes" Fotoğraf Sergisi Hakkında Mesleklerinde başarıları ve güçlü duruşlarıyla takdir kazanmış 58 kadın iki farklı konsept için poz verdi.

İlk konseptte yüzlerini stretch filmle kapatan sanatçılar susturulmuş ve sindirilmiş kadınları simgelerken ikinci konseptte sessiz çığlıklarıyla tek nefes oldular. Çarpıcı pozlar veren ünlüler toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi şiddet, ekonomik bağımlılık gibi konulardaki cesur sosyal mesajları ile destekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı