Sever’in suç duyurusuna ret

Sever’in suç duyurusuna ret

Çetin Sever'in suç duyurusuna mahkeme kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verdi.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, iş adamı Çetin Sever’in, Hakan Çamoğlu hakkında yaptığı suç duyurusuna “Kovuşturmaya yer olmadığı”na ilişkin karar verildi.

Sever, sahibi olduğu yetkili servise, 2019 yılında aracını tamir için getiren öğretmen Hakan Çamoğlu’nun, servis sürecinde ve ücretinde mağdur olduğunu öne sürerek, daha sonra “Bandırma Manşet” ve “Yeni Erdek” yayın organlarında haber ve röportaj olarak yer alan “Benim istediğim, beni dolandıran, maddi-manevi zarara uğratan, tehdit ve hakaret eden bu firma sahiplerinin kanun önünde gereken cezayı almalarını isterim” şeklindeki sözlerinin hakaret suçunu oluşturduğunu öne sürerek, hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı, bu suç duyurusunu değerlendirdikten sonra “Bu ifadeler, Türk Ceza Kanunu bağlamında hakaret suçunun yasal unsurlarını oluşturmamaktadır. Bu sözlerin, kaba ve rahatsız edici sınırları içinde kalması ve hakaret suçu oluşumuna sebebiyet vermemesi dolayısıyla kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir” kararını verdi.

Çetin Sever’in, daha önce de aynı konuda “Bandırma Manşet” ve “Yeni Erdek” haber siteleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurularında da “Kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verilmişti.



Anahtar Kelimeler: Sever’ duyurusuna
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı