Seyir terasını PKK yakmış

Seyir terasını PKK yakmış

29 Mayıs’ta Kapıdağ’daki seyir terasının kundaklanmasını PKK üstlendi.

Kendilerine ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ adını veren PKK’nın orman yakma timi, 29 Mayıs’ta Kapıdağ’daki seyir terasının yakılmasını üstlendi.

Tatlısu – Kirazlı Manastırı rotası üzerinde, yürüyüşçülerin mola verip dinlenmeleri ve manzarayı izlemeleri için yapılan13 metrelik seyir terası 30 Mayıs’ta kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmıştı. Kendilerine ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ adını veren PKK’nın orman yakma timi, 30 Mayıs’ta Kapıdağ’daki seyir terasının yakılması olayını üstlendi.

KULEYİ ATEŞİMİZLE HARLADIK

İnsiyatifin internet sitesinden yapılan ve alçakça ifadelerin kullanıldığı açıklamada, “Ateşin Çocukları İnisiyatifi tüm şehir ve kasabalarınızda sizden intikam ateşiyle hesap soracaktır. En beklemediğiniz an ve yerde faşistlerin karşısına çıkarak intikam yeminimizin gereğini eksiksiz yerine getireceğiz. 30.05.2020 tarihinde Balıkesir Bandırma ilçesindeki Kapıdağ Misya yürüyüş yollarında bulunan 13,5 metrelik turistik Ahşap Kuleyi ateşimizle harladık. Şimdi ve her zaman faşistlerin keyiflerini kursaklarında bırakacağız.” açıklamasına yer verildi. İnsiyatif ayrıca 01.06.2020 tarihinde Sakarya’nın Geyve ilçesinde yakılan ve polis ve asker ailelerinin kaldığı 3 katlı binanın yakılmasını da üstlendi.



Anahtar Kelimeler: Seyir terasını yakmış
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false