SEYYAR ESNAFA YENİ ÇÖZÜM

SEYYAR ESNAFA YENİ ÇÖZÜM

 


Özellikle İnönü Caddesi'nde yoğunlaşan seyyar esnafların neden olduğu sorunların çözümü amacıyla yeni bir uygulama başlatılıyor. Burada bulunan seyyar esnaflar, İDO iskelesi karşısında hazırlanan yeni yerlerine taşınıyor.

Bandırma'nın artan nüfusu ve iş hacmi nedeniyle yoğun bir insan geçişinin yaşandığı İnönü Caddesi'ni vatandaşlarımızın daha rahat kullanabilmesini sağlamak amacıyla burada açılan seyyar tezgahlar kaldırılıyor. Belediye tarafından seyyar esnaflar için İDO İskelesi karşısında daha güzel hizmet sunabilecekleri yeni bir alan gösterildi. Bu alanda, yasal yükümlülüklerini yerine getiren tüm esnaflara yer verilecek.

17 Temmuz Salı gününden itibaren İnönü Caddesi'nde  seyyar esnafların tezgah açmalarına Zabıta ekipleri tarafından izin verilmeyecek.

Bu konuyla ilgili olarak esnaflara gerekli bildirimler yapıldı. Belediye Zabıta Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma ile burası seyyar esnaflardan temizlenmiş olacak.

Belediye Başkan Yardımcıs Ozan ONUR bu konuda yaptığı açıklamada, önemli sıkıntılara neden olan İnönü Caddeesi'nde yaya kaldırımlarına açılan seyyar tezgahların hem yaya trafiğinde sıkışıklığa yol açtığına hem de çağdaş bir kent kimliğiyle bağdaşmadığına dikkat çekerek, yılların kemikleşmiş bu sorununa artık çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Ozan Onur, Belediye tarafından yeni uygulamaya konan bu proje ile sorunun en akılcı biçimde çözümleneceğini sözlerine ekledi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false