Şezlong cinayetinde perde aralandı

Şezlong cinayetinde perde aralandı

Genç Polisi öldüren kaçak işletmeci, AKP ilçe Başkanı´nın ağabeyi imiş

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Yaşar Karabulut´un abisi Yüksel Karabulut, Altınoluk´ta işlettiği mekânda izinsiz koyduğu şezlonglara tepki gösteren polis memuru Kadir Ozan Yüce. ile çatışmaya girdi. Kadir Ozan Yüce hayatını kaybetti, Yüksel Karabulut ve Mehmet Coşkun isimli sivil de ağır yaralı

ŞEZLONG KALDIRILDI OLAY ÇIKTI

Olay, dün saat 12:00 sıralarında Altınoluk Mıhlı mevkiinde bulunan plajda gerçekleşti. Plajda büfe işletmeciliği yapan Edremit AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Karabulut´un abisi Yüksel Karabulut izinsiz şezlong kullandığı gerekçesiyle jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı.

GENÇ POLİS ÖNCE DARP EDİLDİ

Büfenin önündeki şezlongları kaldıran jandarma, olay yerinden ayrıldıktan sonra işletmeci Yüksel Karabulut büfenin arkasında bulunan site sakinlerine dönerek şikâyet ettikleri gerekçesiyle hakaretler yağdırdı. İstanbul´dan Edremit´e tatil için gelen özel harekât polisi Kadir Ozan Yüce de hakaretlere sessiz kalmadı.                                    

Edremit´e tatile gelmişti

Polis memuru Kadir Ozan Yüce, önce işletmeci ve çalışanlar tarafından darp edildi. Genç memur bunun üzerine araçta bulunan silahını alarak olay yerine geldi ve havaya ateş açtı. İşletmeci Yüksel Karabulut ?ta silahını polis memurunun üzerine ateşledi ve çatışma çıktı. Çatışmada genç polis hayatını kaybederken, işletmeci Yüksel Karabulut ve olay yerinde bulunan Mehmet Coşkun isimli sivil bir vatandaş ağır yaralandı. Mehmet Coşkun ve Yüksel Karabulut ´un hastanede tedavileri devam ediyor.                                                                                                        

       KAÇAK BÜFE YIKILINCA ORTALIK BİRBİRİNE GİRDİ

Olayla ilgili alınan ilk bilgilere göre,  AK Parti Edremit İlçe Başkanı Yaşar Karabulut´un ağabeyi Yüksel Karabulut´un MHP İlçe Başkanı Ahmet Soylu ile birlikte Edremit Narlı Mahallesi İlayda Sitesi sahil kısmında kaçak büfe işletip şezlong kiraladıkları iddia edildi. Sahile gelen çevredeki vatandaşlar tarafından büfe ve şezlongların kaçak ve haksız yere işgaliyesinden belediyeye defalarca şikâyet edildi. Şikâyet üzerine kaçak olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı verilen Nazlı´daki büfe sabah saatlerinde çok sayıda jandarma ve zabıta ekiplerinin güvenlik çemberi altında yıkıldı. Büfesi yıkılıp şezlongları da kaldırılan Yüksel Karabulut kendisini şikâyet eden vatandaşlara ?Sizin yüzünüzden işyerim yıkıldı? diyerek küfürler savurup tepki gösterdi. Bağrışmalar üzerine ailesiyle beraber tatil için geldiği evden dışarıya çıkan Kadir Ozan Yüce isimli polis memuru Yüksel Karabulut´u ikaz edip uzaklaştırmak istedi. Bu defa Yüksel Karabulut ve iki adamı araya giren Kadir Ozan Yüce´yi darp ettiler.

         TATİLE GELEN POLİS CİNAYET KURBANI OLDU

Öğle saatlerinde yaşanan olayda, saldırıya uğrayıp dayak yiyen Kadir Ozan Yüce arabasından silahını alıp havaya ateş açtı. Bunun üzerine Yüksel Karabulut´ta silahıyla Kadir Ozan Yüce´ye ateş açtı, kavga silahlı çatışmaya döndü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Başakşehir Güvenlik Büro Amirliği´nde görevli görevli polis memuru olduğu öğrenilen Kadir Ozan Yüce´nin (28) vücuduna 4-5 kurşun isabet etti. Hastaneye kaldırılan Yüce kurtarılamadı. Silahlı çatışmada Yüksel Karabulut ile Mehmet Coşkun (64-emekli) ve Emine Yılmaz (45-ev hanımı) isimli 2 vatandaş da yaralı olarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Yüksel Karabulut ile Mehmet Coşkun´un durumunun ağır olduğu öğrenildi. Jandarma ve polisin olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Hayatını kaybeden 28 yaşındaki Sakaryalı polis memurunun henüz 1 yıllık evli olduğu, otopsi için Adli Tıp Kurumu´na kaldırılan cenazesinin daha sonra ailesine teslim edileceği öğrenildi.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli