SGK İL MÜDÜRÜ ÇELİK´TEN BESOB´A ZİYARET

SGK İL MÜDÜRÜ ÇELİK´TEN BESOB´A ZİYARET

Balıkesir Sosyal Sigortalar Kurumu İl Müdürü Satılmış Çelik Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğine iade-i ziyarette bulundu.

 

BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Başkan Vekili Necdet Erkan, yönetim kurulu üyesi Hasan Bayram ve Genel Sekreter Hüseyin Saran´ın hazır bulunduğu ziyarette İl Müdürü Çelik 19 Ocak´ta hazırladıkları İşveren Rehberi´nin bilgilendirme toplantısı hakkında bilgi vererek BESOB´u  da bu toplantıya davet etti.

/resimler/2016-1/6/0102303800721.jpg

BAŞKAN ERDEM: ?ASGARİ ÜCRET İŞÇİ ÇIKARMAYA BAHANE OLMASIN?

BESOB Başkanı Fehmi Erdem 2016 ile birlikte gündeme gelen asgari ücretin 1.300 lira olmasını değerlendirdi. Asgari ücretteki artışı bahane ederek Balıkesir´de de bazı firmaların işçi çıkardığını belirten Başkan Erdem ?Asgari ücrete gelen zam ile maliyetlerde %30´a yakın bir artış oldu. Asgari ücretteki artışı olumlu karşılayan da var karşılamayan da var. Asgari ücret artışından dolayı işten çıkaran firmalar var. Asgari ücret maliyetinin %10´unu devlet karşılıyor zaten. Zaten yeni yıl ile birlikte prim vergilerinde artış da olacaktı. Yani toplamda bu yıl en fazla %10 ek yük getirdi işverene. Bunu karşılayamayacak bir firma düşünemiyorum? diye konuştu.

 MÜDÜR ÇELİK: ?SGK´SIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMAK HAKSIZ REKABETE NEDEN OLUYOR?

 Balıkesir SGK İl Müdürü Satılmış Çelik de asgari ücretteki artış ile işverene ek %10 maliyet geldiğini Türkiye´de ticaret yapmanın zaten zor olduğunu ancak zaten %10´luk bir ek maliyeti karşılayamayacak işletmenin de ticaretten ayakta kalmasının zor olduğunu belirterek asgari ücretin bahane edilerek işçi çıkarılmasının yanlış olacağını söyledi. Müdür Çelik SGK´sız işçi çalıştırmanın haksız rekabete neden olduğunu ifade ederek ?Bir esnaf kanunlara uyarak SGK´lı işçi çalıştırıp bir simidi 60 kuruşa mal ediyor, biri kaçak işçi çalıştırıp 40 kuruşa mal ediyor. Bu da haksız rekabete neden oluyor. SGK´sız çalışana ceza yok, SGK´sız çalıştırana ceza var. Bütün bu haksızlıkların giderilmesi için çalışıyoruz. Biz aynı geminin içindeyiz. Yolcu kurallara uyacak. Yolcu kurallara uyarsa mürettebat açısından sorun yok. Ancak mürettebat uyursa işler yürümez, bizler uyanıl olmak zorundayız? diye konuştu.

 ?SGK YENİ HİZMET BİNASININ İNŞAATI DURDU?

 Balıkesir´de Bursa yolu üzerinde yapımı başlanan yeni hizmet binasının durumu hakkında da bilgi veren İl Müdürü Satılmış Çelik inşaatın TOKİ tarafından ihaleye çıkarıldığını ama müteahhittin işi bıraktığını, yazışmaların devam ettiğini sonuç alınamazsa sözleşmenin fes edileceğini söyledi. Mevcut SGK binasının da belediyeye devredildiğini, belediye tarafından parasının ödendiğini kaydeden Çelik SGK oradan çıkıncaya kadar kira ödemeyeceklerini belirtti.

 BESOB´a kendilerini ağırladıkları için teşekkür eden Müdür Satılmış Çelik ?Masanın öbür tarafında, sizin gözünüzden kurumumuzu görüyoruz, sorunları dinliyoruz. Bu ziyaretler çok yararlı oluyor. Her zaman bu iki güzide kurumun işbirliği içinde olacağına inancım tam? dedi.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem de İl Müdürü Çelik´e ziyaretten dolayı teşekkür ederek Balıkesir´deki görevinde başarılar dilerken esnaf teşkilatı olarak her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

/resimler/2016-1/6/0104427865711.jpg



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı