Şiddet olaylarına kayıtsız kalınmasına tepki

Şiddet olaylarına kayıtsız kalınmasına tepki

Yaşamın her alanında etkinleşen şiddet olayları kurumsal STK örgütlerini kaygılandırıyor.

Yaşamın her alanında etkinleşen şiddet olayları kurumsal STK örgütlerini kaygılandırıyor.

Yaşamın her alanında karşılaşılan şiddet olayları mobeseler ile gözler önüne serilmesi, geçmişte yaşanan bu tür olayların kayıt dışı olması nedeni ile üzeri örtülü kaldığı kanısını öne çıkarttı.

Hürriyet Sağlık Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mehmet Ali Vazvaz ile Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak yaptıkları yazılı açıklama ile Cumhuriyet savcılarını göreve davet ettiler.

Hürriyet Sağlık Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mehmet Ali Vazvaz;

“Bu gün İstanbul Bahçeşehir' de bir okulda hamile öğretmene fiziksel şiddet ve bir güvenlik görevlisinin burnunun kırılması ile sonuçlanan şiddet eylemi gerçekleştirilmiştir.

Denizli Babadağ'da gezici sağlık hizmeti veren Aile Sağlığı hekimine ve Aile sağlığı görevlisi ebeye sözlü, cinsel ve fiziksel saldırı sonrası olay yerine çağrılan jandarmaya fiziksel mukavemet ile karşı koyan saldıranlar savcının tutuklama talebine rağmen hakim tarafından serbest bırakılmıştır.

 Ülkemizde uzun zamandır eğitim, Sağlık, adliye, vs kamusal alanlarda meydana gelen en son canlı yayında yaşanan sporda şiddet olaylarının ardı arkası kesilmiyor.

Yine en son dünyanın gözü önünde yaşanan hakeme şiddet olayının akabinde futbol ligleri önce süresiz ertelendi, ardından bir hafta geçmeden kısa bir aradan sonra tekrar maçların oynatılması kararı çıktı.

 Söz verildiği halde etkin şiddete yasasının çıkarılmaması, şiddet mağdurlarının hızla artışına şiddet zanlılarının ise daha da pervasız davranmasına sebep olmaktadır.

 Özellikle sağlık ve eğitim camiasını en yukarıda yönetenler bu olayları kınamaktan öteye gidememektedir.

Hatırlatmak ta fayda görüyoruz!..  O makamlar icraat makamıdır, ölü taklidi yapmak gibi bir lüksünüz yoktur.

Hürsen Konfederasyon ve Hürriyet sağlık sen olarak sağlıkta yaşanan şiddet vakalarında mağdur olanların tamamına HUKUKİ destek yanında, tüm eylemlerimizle destek olacağız. Biz hürriyet iz,  ölü taklidi yapma lüksümüz asla olamaz.” Dedi.

Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak;

“Haber ülke genelinde duyuldu sendika ve derneklerin özellikle sosyal medya üzerinden yoğun baskısı sağlık bakanlığı avukatları aracılığı ile konuya müdahil oldu. 

Savcılığa yapılan müracaat ile zanlı tutuklu yargılanmak üzere cezaevine konuldu.

Tabi sağlık bakanlığının paylaşımı bu yönde gerçek ne bizde bilmiyoruz.

Buna rağmen yurdumuzda kamu çalışanına şiddet duracağı yerde artarak devam ediyor.

Afyonkarahisar Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Mustafa Karaman okulda bir öğrenci tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. 

Öğretmenimiz ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.  Kamu kurumlarının hemen hemen tamamına sıçramış olan bu şiddet artık sosyal bir olgu ve çürüme haline geldi. Öğretmenimize acil şifalar dilerken artık kanun yapıcıların şiddeti olaylarını sonlandırmak için konuşmaktan fazlasını yapmalıdırlar.

Devlet hastanesinde yatmakta olan din kültürü öğretmenimizin ameliyatı ise devam etmektedir.”



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı