Şifremiz 10 Hedefimiz Gelecek

Şifremiz 10 Hedefimiz Gelecek

Vali Ersin Yazıcı, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Ersin Yazıcı, "19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkeyi ileriye götürecek olan gençliğe, her türlü destek ve güvenceyi sunmanın, onların en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlamanın, en büyük önceliklerinden olduğunu vurguladı.
19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutlayan Vali Yazıcı, gençlerin bu inanç ve heyecanla kalkınma çabalarını artırmada ve dünyayla her alanda yarışmada kararlı olduklarını kaydetti.
Vali Yazıcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, "Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız." sözlerine atıfta bulundu.

/resimler/2019-5/17/1327230862479.jpg

19 MAYIS´IN 100. YIL DÖNÜMÜ
Vali Ersin Yazıcı,  bugünün, Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinin ilk adımlarının atıldığı gün olan 19 Mayıs 1919´un 100. yıl dönümü olduğunu belirterek, bir ülkenin kendi ayakları üzerine kalkışı ve onurlu mücadelesinin üzerinden bir asır geçtiğini kaydetti.
Vali Yazıcı, aradan çok uzun yıllar geçse de, Atatürk´ün Samsun´a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı´nın anlam ve öneminin, yıllar geçtikçe herkes tarafından çok daha iyi anlaşılmakta olduğunu ifade etti.

/resimler/2019-5/17/1327468831760.jpg

ENGİN VATAN VE MİLLET SEVGİLERİ SONSUZA KADAR VAR OLACAK
Geleceğimizin yılmaz bekçileri olan gençlerimizin aydınlık zihinleri, vefakâr sineleri ve engin vatan-millet sevgileri ile sonsuza kadar var olacaklarını vurgulayan Vali Yazıcı, "Gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim almaları, bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel açıdan her türlü gelişimi takip etmeleri, kendi değerlerimizin yanı sıra dünya ile bütünleşerek kendilerini geliştirmeleri için her türlü olanağı sunma adına valilik olarak elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymaktayız. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve kültürüne sahip çıkan toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Balıkesir´deki gençlerimizin de yaşamın her alanında sergiledikleri başarılarıyla iftihar ediyoruz. Gençlerimizden beklentimiz, güçlü bir dayanışma içerisinde, var güçleriyle çalışmaya devam etmeleri ve eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamalarıdır. Sizleri bu günlere getirmek için büyükleriniz, anne ve babalarınız büyük fedakârlıklarda bulunmuşlardır. Ülkemizi ve toplumumuzu daha ileriye taşımak için siz gençlerimize önemli görev ve sorumluluk düşmektedir. Sizlere duyulan güvenin bilinciyle,  şanlı tarihimiz, yüksek milli kültür ve değerlerimizin ışığında en iyi şekilde yetişmeniz, Balıkesir´e, ülkemize ve insanlığa yararlı bireyler olabilmeniz en büyük beklentimizdir." ifadelerini kullandı.

/resimler/2019-5/17/1328465239107.jpg

SPORDA YETENEK 10´LA GELECEK
Geleceği gençlerin şekillendireceğini belirten Vali Ersin Yazıcı, "Geleceği gençlerin de enerjisi ile harmanlayarak şekillendirmeli, birlik ve beraberliğe anlam katan öz duygularla hareket edilmesine ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde hassasiyetle adımlar atmalıyız. Bu bayramın hatırlattığı unsurlardan biri de hiç şüphe yoktur ki, spordur. Sporun, hem beden hem kişilik hem de ruhsal gelişime yaptığı olumlu katkıyı unutmadan, gençler olarak hayatınızın içine yerleştirmelisiniz. Daha iyi eğitimli ve kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı nesillerle geleceğe emin adımlarla ilerleyebiliriz. Gençlerimizin spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Çocuk ve gençlerin boş vakitlerini sistemli ve eğitici oyunlarla keyifli hale getirmek ve kötü alışkanlıklardan korumak, sosyalleşmeleri ve sosyal kimlik sağlamalarına yardımcı olmak yine hedeflerimiz arasında. Bunun içindir ki ´Sporda Yetenek 10´la Gelecek´ Projesi ile ilgili çalışmalarımız büyük bir inançla devam etmektedir. Ülkemizin geleceği gençlerimize ve çocuklarımıza emanet, çocuklarımızın nitelikli birer eleman olması, bir takım değerlerle donanımlı olması çok önemli. Sporun aslında ahlaken de insanları geliştirdiğini düşünen biri olarak bütün gençlerimizin, çocuklarımızın, yetişkinlerimizin bir spor dalı ile ilgilenmelerini gönülden arzu ediyorum. Öğrencilerimize yatkın oldukları, kabiliyetlerinin uygun olduğu sporları yaptırmak için, tesis, malzeme ve diğer her türlü maddi ve manevi imkânlarımızı sunuyoruz. Gelecekte çocuklarımızı iyi yetiştirebilirsek, onları erdemli birer birey yapabilirsek yarının Türkiye´sini bu gençlerimiz oluşturacaktır. Biz bu işi sahiplendik. Hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu proje geleceğe hazırlıktır. Çocuklarımız hayata iyi bir başlangıç yapsın istiyorsak hepimiz elimizi taşın altına koymalı, çocuklarımızın geleceği için ortak çaba ve işbirliğini güçlendirerek sürdürmeliyiz."dedi.

/resimler/2019-5/17/1330016023246.jpg

BU VATAN, PAHA BİÇİLMEZ BİR HAZİNE
Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerin, birlikte hareket ederek, Türkiye Cumhuriyeti´ni daha güçlü bir hale getireceğini söyleyen Vali Yazıcı, gençlere de seslendi: "Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bugünün siz gençlere armağan edilmesi tesadüf değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençlerine o kadar güvendi ki kurduğu Türkiye Cumhuriyeti´ni sizlere emanet etti. Sizlerin de bu emaneti korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağınızı biliyordu. O günlerde yapılan fedakârlıklar, bugün bizlerin bu topraklarda başı dik, kimseye minnet etmeden barış ve huzur içinde yaşamamız içindi. Bu vesileyle, her türlü özveri ve çabayı göstererek, sizleri geleceğe hazırlayan tüm öğretmen kardeşlerime de teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Bizlere emanet edilen bu vatan, paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek, gençlerimizin öncelikli görevidir. Tüm gençlerimizin bu düsturla hareket edeceğine olan inancımız tamdır.  Bizler devleti yönetenler olarak ülkemizin umudu ve göz bebeği olan siz gençlerimizin yanında olmaktan her zaman gurur duyduk ve gurur duymaya devam edeceğiz. En büyük gücümüz devletimiz ve birlik beraberliğimizdir. Hepimiz devletimize dört elle sarılmalıyız. Özellikle ülkemizin menfaatlerini ilgilendiren konularda, aranızdaki her türlü görüş ayrılığını bir kenara iterek, ortak mücadelemize en güçlü bir şekilde destek vermeye devam edeceğinize inanıyorum. Gerek bölge ülkelerinin karşı karşıya bulunduğu iç savaş, terör ve çatışma ortamı, gerek ülkemizi hedef alan tüm terör örgütleri, halkımızın birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket etmesinin önemini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Milletimizin birliğini, dirliğini bozmak isteyenler hiçbir zaman amaçlarını gerçekleştiremeyeceklerdir. Devleti vücuda getiren millet, kederde, sevinçte, ortak hedef ve değerlerde birleştikçe güçlenir, çalıştıkça, başardıkça ileriye gider. Herkes iyi bilmelidir ki, şehitlerin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve onun vatandaşları hiçbir alçak saldırıya, hiçbir cani eyleme, hiçbir hain korkutmaya boyun eğmemiştir ve bundan böyle de boyun eğmeyecektir. Halkımız, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine asla izin vermeyecektir. Şimdi çalışma zamanı, çok çalışacağız. Türkiye´yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

/resimler/2019-5/17/1330561335512.jpg

GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ. ÇÜNKÜ GENÇLERE GÜVENİYORUZ
19 Mayıs´ın milletimizin zaferlerle dolu tarihinde yeni bir destanın yazılmaya başlandığı bir gün olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Geleceğe güvenle bakmamızın nedeni, gençlere olan güvenimizden kaynaklanıyor. Bu duygu ve düşüncelerle başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu Cennet Vatan uğruna canını feda etmiş bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, muhterem gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Balıkesirli hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." şeklinde mesajını tamamladı.



Anahtar Kelimeler: Şifremiz Hedefimiz Gelecek
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false