Şiirle bütünleşen öğretmen: Fuat Ertekin

Şiirle bütünleşen öğretmen: Fuat Ertekin

Edincik ile bütünleşen emekli Bandırma İlköğretim Müdürü Şair Fuat Ertekin ile söyleşi

İsmi Edincikle bütünleşen, Savaştepe Köy Enstitüsü emekli öğretmen-şair Fuat Ertekin, “Köy Enstitüleri kapatılmasaydı, bugün Türk Milli Eğitimi çok daha farklı bir yerde olurdu. Okulsuz köy, öğretmensiz köy kalmazdı” dedi.

31 Temmuz 1929 doğumlu Ertekin, 1949 yılında, Savaştepe Köy Enstitüsü’nden mezuniyetinin ardından çeşitli yerlerde 32 yıl aralıksız öğretmenlik yaparak, Bandırma İlçe İlköğretim Müdürü olarak emekliye ayrıldığını belirtti.

1944 yılında, Edincik manilerini okuyarak şiire merak sardığını vurgulayan Ertekin, 300 dolayında şiiri kaleme aldığına işaret ederek, “Edebiyatı, şiiri çok sevdim ve yaşam biçimi kabul ettim” dedi.

KURAN’IN MANZUM MEALİNİ YAZDI

300 dolayındaki şiirleri arasında “Çamlıca’dan Edincik” isimli şiiri de bulunan Ertekin, Kuran-ı Kerim’in manzum mealini de yazdı. Ertekin, Kuran-ı Kerim’in şiirsel mealini 16 yıllık bir çalışma sonucunda hazırladığını belirtti.

Fuat Ertekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yazdığı şiirleri de bir kitapta topladığını bildirdi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı