Şiirleri ile seslendi, Ayakta alkışlandı.

Şiirleri ile seslendi, Ayakta alkışlandı.

Bandırma Belediye tarafından gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri kapsamında ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan sevenlerine şiirleriyle seslendi.

Bandırma ilçesinde belediye tarafından gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri kapsamında ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan sevenleriyle buluştu.

Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen şiir gecesine katılan İlkan seslendirdiği şiirler ile dinleyenleri mest etti. Bu güne kadar 670 eserinin bestelendiğini söyleyen Ahmet İlhan, "Guinness rekorlar kitabında en çok şiiri bestelenen şair olarak yer almaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Ünlü şair, memleketi Adana da okuduğu dönemlerde şiir yazdığını hatta bir şiir yazarken öğretmenine yakalandığını belirterek, "Ben Zeki Müren`e şiir yazıyorum diye öğretmenimden tokat yedim" diye konuştu.

Sahnede yaklaşık bir buçuk saat kalan ve bu süre içerisinde meydanda bulunan genç yaşlı herkese farklı duygular yaşatmayı başaran İlkan, dinleyenlerini kimi zaman hüzünlendirirken, kimi zaman ise neşeden oynattı. Bir ara yazdığı ve bestelenen bestelediği "Mastika" isimli şarkıyı seslendirmeden önce, "Ben bu şiiri keşke İngilizce yazsaydım. Ondan alacağım telif hakkı ile Bandırma da herkese lüks villalar hediye ederdim. Ama ne ilginçtir ki ben bu şarkıyı çocuklar için yazmıştım. Büyükler tarafından ilgi gördü ve bu şarkıda oynadı" şeklinde konuştu

Şiir gecesinin ardından ayakta alkışlanan sanatçıya Belediye Başkanı Sedat Pekel, günün anısına plaket takdim etti.



SİBEL ÖZDEMİR
21.07.2013 23:05:29
bandırma belediye başkanı sayın Sedat PEKEL `e teşekkürler

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false