Şimdi de servis sıkıntısı

Şimdi de servis sıkıntısı

Bandırma ve yöresindeki öğrenci servis araçları konusunda yaşanan sıkıntı, öğrenci ve velilerin tepkilerine neden oluyor.







Bandırma ve yöresindeki öğrenci servis araçları konusunda yaşanan sıkıntı, öğrenci ve velilerin tepkilerine neden oluyor.

Servis araçlarının, Ulaştırma Bakanlığı'nın yönetmeliği gereğince, belediyelerden B sınıfı belge almaları zorunluluğu bulunmasına paralel olarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik araçlarının, kentler arası yolculuk yapmasına izin vermemeleri, öğrencilerin mağduriyetleri ve sıkıntı çekmelerine yol açıyor.

Uygulama konusunda bilgisine başvurduğumuz Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı Ozan Onur, uygulamanın, kendileriyle bir ilgisi bulunmadığını vurgularken, Aslında bu yönetmelik, 2009 yılından beri var. Yani, kentler arasında sefer yapan servis araçlarının mutlaka B belgesi almaları gerekiyor. Bu nedenle aslında, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün uygulaması yanlış değil. Çünkü, artık kentler arasında yolcu taşımacılığı, yeni norm, standart ve kurallara bağlandı. 2009 yılından bu yana konu, araçlara yazılan küçük para cezaları ile idare edildi. Şimdi, yönetmelik uygulanıyor. Yani, servis araçlarının, belediyenin mücavir alan sınırlarına çıkıp, taşımacılık yaparken, yönetmelik gereğince B tipi belge almaları gerekir. Tekrar ediyorum, bu sorunun belediyemiz ile hiçbir ilgisi yoktur.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ise Sorunun çözümü için konuyla ilgili yetkililerin temsilcileriyle bir araya geliyoruz” dedi.






SÜLEYMAN BEZİRKANOĞLU
22.10.2012 10:15:51
Çocuğumu güvensiz servislerden koruduğu için tüm yetkililere teşekkür ediyorum Oğlum artık güvenli bir şekilde şehre kadar yürüyor sonra yine güvenli olmayan o araçlarla erdeğe geliyor BUNUDA YASAKLAYIN YÜRÜYEREK ERDEK`E GELSİN BİRİ BANA ANLATABİLİR Mİ NE YAPTINIZ ELİMİZE NE GEÇTİ BENİM OĞLUM BU HAVA ŞARTLARINDA ORTADA KALDI

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı