SINAVSIZ ÖĞRETMEN ATAMALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

SINAVSIZ ÖĞRETMEN ATAMALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Havutça Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan sınavsız öğretmen atamalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Namık Havutça Milli Eğitim Bakanı tarafından Balıkesir’de ve başka illerde yapılan sınavsız öğretmen atamalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

Türkiye’de yaklaşık 300 bin öğretmenin atanmayı beklediği halde Milli Eğitim Bakanı inisiyatifi ile bazı öğretmen adaylarının hiçbir sınava girmeden göreve başlatıldığı haberinin kamuoyunda infiale yol açtığını ifade eden Havutça,   “17 Aralık yolsuzluğu ile çalınan paralarla 300 bin atanamayan öğretmenin atanabileceği gerçeği ortadayken, Balıkesir’de bir meslek lisesine sınavsız atama yapılması, atamanın sınavsız yapılmış olduğu mahkeme kararı ile de tespit edilmesi bir çok soruyu da beraberinde getirmiştir” dedi. Havutça, TBMM Başkanlığı’na Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde şu soruları sordu:

 

  • Sınavsız olarak yapılan atamalarda Milli Eğitim Bakanı hangi inisiyatifi kullanıyor?
  • Mahkeme kararına göre hukuksuz olan sınavsız olarak yapılan atamanın kriterleri nedir? Bakan hangi kriterleri gözetmiştir?
  • Bakanlık kararı ile hiçbir KPSS sınavına girmemiş kaç kişi Türkiye genelinde değişik okullara atanmıştır?
  • Mevzuata göre öğretmen olarak atanabilmek için KPSS’ye girmiş ve sınavdan atanabilmek için gerekli olan yeterli puanı almış olmanın şartı varken, Bakan yetkisi ile atama yapılmış olması toplum vicdanını rahatsız ediyorken, bu tür bir atama hukuka aykırıyken bu ve benzeri karara imza atan Bakan ya da sorumlular hakkında hangi işlemlerin yapılması için hangi talimatı verdiniz?

 

 



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli