Sinekle mücadeleye red oyu

Sinekle mücadeleye red oyu

Balıkesir Büyükşehir Meclisi`nde CHP Grubu Salonu Terk etti

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısını, sivrisinekle mücadele için verdikleri önerge oy çokluğuyla reddedilen CHP'li üyeler terk etti.

Artık Düşük Maaşlı Kimse Kalmayacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısını, sivrisinekle mücadele için verdikleri önerge oy çokluğuyla reddedilen CHP'li üyeler terk etti. Konu hakkında görüşlerini bildiren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bu konuları burada, mecliste konuşmayıp kahvehane köşelerinde mi konuşacağız?” dedi.

Meclise ek gündem maddesi olarak sivrisinekle mücadelenin Büyükşehir mi yoksa ilçe belediyeler tarafından mı yapılacağı konusunda CHP grubu tarafından verilen önerge, AKP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ile CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Özkoca arasında başlayan tartışma büyüdü. Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan'ın, CHP'li üyeleri yerlerine oturmaları konusunda uyarması üzerine hiçbir ek önergesinin kabul edilmediğini belirten Özkoca, Her şey sayısal çoğunluğa dayanarak reddedilirse bizim burada bulunmamızın hiçbir anlamı yok.” diyerek, arkadaşlarını salon dışına davet etti. AKP`li üyelerin, siyaset yaparak önergelerini bilinçli olarak reddettiğini iddia eden CHP'li belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan grup, salonu terk ederek bir basın toplantısı düzenledi. Grup Başkan Vekili Özkoca, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde demokratik şartların oluşmadığını savunarak, CHP ve MHP'li grupların sundukları önergelerin oy çokluğuyla reddedilmesini eleştirdi, AKP'li üyeler tarafından siyaset yapıldığını söyledi.

Meclis salonunu terk ettikten sonra grup odasında bir araya gelen CHP'li üyeler, burada açıklamalarda bulundu. Grup adına konuşan Edremit Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Özkoca, meclise siyaset karıştığı iddialarında bulundu. Özkoca Bugün özellikle Grup Başkan Vekili Birol Şahin arkadaşımızın işaret etmesiyle gündeme alınması dahi reddediliyor. Bunlar gündeme alınsın, tartışılsın, komisyona havale edilsin. Eğer yasal olmayan yanlış bir durum var ise reddedilsin ama burada bizim daha gündeme bile alınmadan önergelerimiz reddediliyor. İşte burada siyaset yapılıyor. Hizmet beklemek, siyaset yapmak değildir. Bizim grubumuzdan gelen tekliflerin reddedilmesi siyaset yapmaktır. Usul açısından buna tamamen karşıyız. Onların tekliflerine biz tamamen nezaketen, görüşülmesi için oy veriyoruz.” diye konuştu.

Meclis gündeminde reddedilen bir diğer konunun ise Altınoluk Belediyesi eski binası olduğunu açıklayan Başkan Kamil Saka da yargıda olan bir konuya bütçe ayırmanın yanlış olduğunu ifade etti. Saka, şunları söyledi: Valilik devir tasfiye komisyonunda Altınoluk Belediyesi'nden kalan hizmet binasının, Büyükşehir ve Edremit belediyeleri tarafından ortak kullanılması için görüşmeler yapıldı. Daha sonra valiliğe verdikleri önergeyle burayı Edremit Belediyesi`nin elinden alarak, Büyükşehir uhdesine verdiler. Bunun üzerine biz de şunu dedik, kardeşim bunu yaptığınızda biz nasıl hizmet edeceğiz? Bunun üzerine yargıya başvurduk. Yargıda olan bir konunun bütçeden pay alması kadar saçma bir şey olamaz. Ben Edremit Belediyesi olarak ona, yargıda olduğu için bütçeden pay ayırmıyorum.”

Sivrisinekle mücadele başlatılması gerektiğini de kaydeden Kamil Saka, Sinekler şimdi larva döneminde. Mücadeleye şimdiden başlanması lazım ancak mücadeleye henüz başlanmadı. İlçe belediyesi olarak biz mi yapacağız, yoksa Büyükşehir Belediyesi mi yapacak? Eğer şimdi başlarsak 1 liralık mücadele yapacağız, geciktirilirse yazın uçar hale gelenlere 10 liralık mücadele yapmak zorunda kalırız.” dedi.



Anahtar Kelimeler: Sinekle mücadeleye red oyu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli