Sineksiz bir yaz için

Sineksiz bir yaz için

Büyükşehir sulak alanlarda Dronlu mücadele sineksiz bir yaz hazırlıyor

            Balıkesir il genelinde sineksiz rahat bir yaz sezonu hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir 3 yıldır yapılagelmekte olduğu sulak alanlar ilaçlama mücadelesini devam ettirdi.

            Özellikle kara taşıtları ile ilaçlaması mümkün olmayan sulak alanlar için kullanılan insansız hava aracı Dron ile yapılan mücadelenin 3. periyodunda Bandırma-Erdek körfezlerinin buluştuğu noktada bulunan yaklaşık 2 bin dekarlık sazlık alan ilaçlandı.

Balıkesir genelinde sineksiz rahat bir yaz sezonu geçirme anlamında yapılan çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Büyükşehir Çevre Koruma Kontrol Daire başkanlığı; 

            "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca Haşere Mücadele Çalışmaları kış sezonundan bu yana Bandırma ve Erdek İlçelerimizde aralıksız sürdürülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında;

            "Bandırma İlçemizde 1 Ekip Sorumlusu ve 12 personel olmak üzere 13 ilaçlama personeli görev almakta, ayrıca 1 Kontrol Aracı ve 4 ilaçlama aracı olmak üzere toplam 5 adet araç çalışmaktadır. Ekipman olarakta 2 Ulv Makinası ve 2 Mist Blower Makinası kullanılmaktadır."

            "Erdek İlçemizde ise 1 Ekip Sorumlusu ve 6 personel olmak üzere 7 ilaçlama personeli görev almakta, ayrıca 1 Kontrol Aracı ve 3 ilaçlama aracı olmak üzere toplam 4 adet araç çalışmaktadır. Ekipman olarakta 2 Ulv Makinası ve 1 Mist Blower Makinası kullanılmaktadır." 

            "Kış sezonundan itibaren sivrisinek larva kaynak tespit ve larvacid uygulama çalışmalarına hiç ara verilmemiş olunup, sezon boyunca sivrisinek konakçı uçkunlarına yönelik kanalizasyon hatlarında sıcak sisleme uygulaması yapılmıştır. Karasineklere karşı çöp sahaları, çöp konteynırları ve hayvan kemrelikleri kalıcı rezidüel ilaçlarla düzenli olarak ilaçlanmakta, sivrisinek ve karasinek uçkularına karşı ULV uygulamaları titizlikle sürüdürülmektedir. Ayrıca sazlık ve bataklık alanlarda , hem karada hem de suda hareket özelliğine sahip Amfibik Arazi Aracı kullanılmaktadır. Ancak meskûn mahal dışında karadan ve bot benzeri suda giden araçlarla ulaşılamayan bataklık gibi yerlerde, yükseklik sınırı canlı yüzeylerden 5 metreyi geçmemek, kullanılacak ürünün biyolojik larvasit olması şartıyla insansız havadan ilaçlama aracı (biocopter) kullanılmaktadır. Bu kapsamda kara ve sudan uygulama yapılması ile ilgili  problem teşkil eden Bandırma ? Erdek Düzler Sahil Bölgesinde  insansız hava aracı (biocopter) ile sivrisinek larva ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir."

/resimler/2018-6/8/1207105216800.jpg

            "Bandırma İlçemizde 2018 - Ocak ayından bu yana 14.752 Sivrisinek Larva Uygulaması, sivrisinek ergin konak yeri olan kanalizasyon hatlarında 5.695 Kanal Sisleme Uygulaması ve Cami, Okul gibi kamuya ait alanlarda ise 166 Kapalı Alan Uygulaması gerçekleştirilmiştir."

            "Erdek İlçemizde ise 2018 - Ocak ayından bu yana 14.028 Sivrisinek Larva Uygulaması, sivrisinek ergin konak yeri olan kanalizasyon hatlarında 3.475 Kanal Sisleme Uygulaması ve Cami, Okul gibi kamuya ait alanlarda ise 233 Kapalı Alan Uygulaması gerçekleştirilmiştir."

           "Haşere mücadelesi ile ilgili olarak; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmaların yanında, vatandaşlarımızın bahçe, teras, balkon, bodrum gibi özel mülkiyetlerde yer alan varil, saksı, leğen, lastik vb. sivrisinek larva üreme kaynaklarında durgun su bulundurmamaları, bodrumlarında su birikinti oluşmuş ise Başkanlıkla iletişime geçmeleri, karasineğin oluşmaması için çöplerin ve hayvansal atıkların kontrol altına alınıp mümkünse torbalanarak uzaklaştırılması çalışmalara katkı sağlamaktadır."

          " Tüm çabamızın  mutlu ve huzurlu şehir, Balıkesir için olduğunu belirtmek isteriz." açıklamasında bulundu.

/resimler/2018-6/8/1207543643477.jpg

 

Sineklik Üretimi - Sineklik



Anahtar Kelimeler: Sineksiz için
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı