Sinema ve Emek Bandırma´da buluştu

Sinema ve Emek Bandırma´da buluştu

?Sinema ve Emek´ temalı film gösterimi ve söyleşi etkinliği Santral Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Bandırma Sinema Amatörleri Derneği ve DİSK-Emekli-Sen iş birliği ile düzenlenen ?Sinema ve Emek´ temalı film gösterimi ve söyleşi etkinliği Santral Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Etkinlikte yoksulluk, barınma ve işçi hakları gibi sosyal konularda filmleri olan ünlü İngiliz Yönetmen Ken Loach´un ?Ben Daniel Blake´ filmi gösterildi. Ardından Doç. Dr. Aynur Özuğurlu, Dr. Denizcan Kutlu ve Dr. Polat Alpman birer sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan DİSK-Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış ?3 yıldır Bandırma Sinema Amatörleri Derneği her ay bir film gösterimi yapıyor ve bizler de katılıyoruz. İtiraf etmek gerekirse ilk başlarda bazı filmleri anlamıyorduk ama izledikçe biz de kendimizi bu alanda yetiştirdik. Hatta gelen yönetmenlere soru sormaya başladık. 1 Mayıs´a yaklaştığımız şu günlerde bir 1 Mayıs çağrısı yapmak adına böyle bir etkinlik fikri doğdu. Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Sermayenin yoğun saldırılarının olduğu, kıdem tazminatlarına göz dikildiği, geleceğin alternatif enerji kaynağı bor madenlerimizin varlık fonuna devredildiği, işsizlik oranlarının rekor kırdığı, Soma´da iş cinayetlerine sebep katillerin serbest bırakıldığı ve madenci yakınlarının avukatlarının tutuklandığı bir süreçte yaşananlara hayır demek için 1 Mayıs´ta alanlardayız. Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır? dedi.

Film gösteriminin ardından etkinliğin söyleşi kısmına geçildi. Söyleşide Doç. Dr. Aynur Özuğurlu ?Kadınların Hikâyesinde İhtiyaçlar ve İnsanlık Onuru, Dr. Denizcan Kutlu ?Çalışmaya Dayalı Refah ve Sosyal Yurttaşlığın Cenaze Töreni´ ve Dr. Polat Alpman ?Sinema ve Sınıf´ konularında katılımcılarla düşüncelerini paylaştılar.

Etkinlikte konuşmacılara günün anısına Bandırma Belediyesi Kültür Yayınlarından çıkan ?Antik Çağ´dan Cumhuriyet´e Bandırma ve Yakın Çevresi Tarihi´ adlı kitap, kitabın editörü Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu tarafından takdim edildi. Ozan ERTUĞRUL

/resimler/2019-4/21/2051173881278.jpg


Anahtar Kelimeler: Bandırma Sinema Emek buluştu
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli