Sinemada yaprak dökümü

Sinemada yaprak dökümü

Sinema dünyasında önemli filmlere imza atan çok sayıda yönetmen, gelecek nesillere isimlerini ve eserlerini bırakarak yaşama veda etti.




Sinema dünyasında önemli filmlere imza atan çok sayıda yönetmen, gelecek nesillere isimlerini ve eserlerini bırakarak yaşama veda etti.
Farklı coğrafyalarda, birbirinden başka kültürlerde doğsalar da en büyük ortak noktaları sinemaya duydukları aşk olan Yusuf Kurçenli, Theodoros Angelopoulos, Claude Miller, Seyfi Teoman, Metin Erksan, Koji Wakamatsu gibi usta yönetmenler, gelecek nesillere isimlerini ve eserlerini bırakarak yaşama veda etti.

1973 ile 1980 yılları arasında TRT`de yapımcı ve yönetmen olarak çalışan Yusuf Kurçenli 65 yaşında, 22 Şubat`ta vefat etti.

Pire Drapetsona otoyolunda, ``Öteki Deniz-The Other Sea`` adlı yeni filminin çekimi sırasında bir motosikletin çarptığı Yunan yönetmen, yapımcı ve senaryo yazarı Theodoros Angelopoulos 77 yaşında, 25 Ocak`ta hayata veda etti.

Fransızların ünlü film yönetmenlerinden Claude Miller nisan ayında 70 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İlk uzun metraj filmi ``Tatil Kitabı``, 58. Berlin Film Festivali`ne kabul edilen tek Türk yapımı film olan yönetmen Seyfi Teoman mayıs ayında geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

Yılanların Öcü, Susuz Yaz, Cingöz Recai, Şoför Nebahat gibi filmlerle tanınan Metin Erksan 4 Ağustos`ta 83 yaşında yaşama veda etti.

``Top Gun`` ve ``Days of Thunder`` (Yıldırım Günleri), ``Spy Game`` filmlerinin yönetmeni Tony Scott 68 yaşında, 19 Ağustos`ta California`da San Pedro bölgesinde bir köprüden atlayarak yaşamına son verdi.

Japon yönetmen Koji Wakamatsu 76 yaşında, ekim ayında Tokyo`da geçirdiği trafik kazasında öldü.

Arjantinli yönetmen, oyuncu ve şarkıcı Leonardo Favio Ella Ya Me Olvido, 60`lı ve 70`li yıllara damgasını vuran romantik şarkıları ve şiirsel şarkı sözleriyle gönülleri fethetmişti. Bu ayın başında 74 yaşında vefat etti.

Amerikalı yönetmen Mel Stuart 83 yaşında, 11 Ağustos`ta yaşamını yitirdi.

Amerikalı görüntü yönetmeni Harris Savides 55 yaşında, 12 Ekim`de hayata veda etti.

Bollywoodlu yönetmen ve yapımcı Yash Chopra 80 yaşında, 22 Ekim`de hayatını kaybetti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli