Sınır aşan kirliliğe el koydu

Sınır aşan kirliliğe el koydu

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven ‘'Gerekli inceleme ve tespitlerimiz sürüyor, Olumsuzluğa seyirci kalmamız söz konusu değil.''



Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven ‘'Gerekli inceleme ve tespitlerimiz sürüyor, Olumsuzluğa seyirci kalmamız söz konusu değil.''

Bandırma- Karacabey hudut u, Karacabey tapulama sahası içinde yaşanan çevre kirliliği ile ilgili Kaymakamlık geniş kapsamlı bir inceleme başlattı.

Kaymakam Yurtseven su kaynaklarının yetersiz olduğunu bu nedenle mevcut kaynakları rantabl kullanmakla birlikte akarsu ve kaynakların özenle kullanılması noktasında büyük hassasiyet gösterdiklerini vurgulayarak, yaşamsal önemi bulunan su kaynaklarını korumanın kendileri kadar vatandaşında görevi olduğunu söyledi.

Bandırma Manşet'te yayınlanan haber üzerine gerekli duyarlılığı göstererek ilgili birimleri harekete geçiren Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven çevresel olumsuzluklara neden olan tesislerin tespit edilmesiyle birlikte yasal mevzuatın uygulanacağını söyledi.

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven Bandırma Manşet'e yaptığı açıklamada; Özellikle çevre kirliliği konusunda akarsularımız ve durgun sularımız ile  ilgili olarak çalışmalarımız var. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı, haberinizi okudum ve izledim oradaki dere ile ilgili olarak vatandaşlarımızın bize şu ana kadar başvurusu olmamıştır. Sizin de bahsettiğiniz gibi zaman zaman bir kirlenme gözlenmekte dediler,  sizin haberinizden sonra Jandarma timlerini gönderdik orada incelemeler yapmak üzere,  orada her hangi bir tesis var mı? Kirlilik hangi boyuttadır? diye görevli arkadaşlarımız kirliliğin bizim sınırlarımızdan kaynaklanmadığını o bölgede dereyi kirletecek bir tesisin bulunmadığını ilettiler. Sağlık müdürlüğündeki ilgili arkadaşlarımız ile birlikte dereden gerekli su numuneleri alıp, Fotoğrafları çekilip yapılan tespit sonrası kirliliğe neresi sebep oluyorsa onunla ilgili işlemlerimizi yürüteceğiz.  Ama bu konuda vatandaşımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Her hangi bir dereye, akarsuya atık bırakan tesis olduğunu gördüklerinde bize haber vermelerini istiyoruz. Bu tip kirliliklerle mücadelede yalnızca kamu kurumlarıyla değil vatandaşın duyarlılığını dikkate almak durumundayız, Su kaynaklarımız, akarsularımız sınırlı temiz tutmak kamu kurumu olarak bizim görevimiz. Kirletmemekte vatandaşın görevi, tabi bunlarla ilgili mücadelemiz devam edecek, Çayır kanalı deresinde yapılan inceleme görevli arkadaşlarımız şuana kadar bizim sınırlarımız içinde kirliliğe neden olan bir tesis bulamadılar. İncelemelerimiz neticesinde kirliliğin Bandırma sınırları içinden gelen bir kirlilik olarak tespit edersek Bandırma Kaymakamlığı ile irtibata geçip bu kirliliğin hangi tesisten kaynaklandığı konusunda yardım isteyeceğiz, onların gerekli çalışmayı yapmasını bekleyeceğiz .'' dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli