Sır oldular

Sır oldular

Erdek körfezinde gece yarısından sonra kaybolan üç balıkçı bulunamadı





Önceki akşam üzeri kifayetsiz bir kayıkla denize açılan üç amatör balıkçı`dan hala haber yok.

Cumartesi günü akşam saatlerinde Erdek iskelesinden ayrılarak tavşan adasının kuzeyinde ağ atan üç amatör balıkçı gece yarısından sonra çıkan fırtına da kaybolmuştu.

Başta Erdekli balıkçılar olmak üzere, Sahil güvenlik, Erdek Deniz üssüne bağlı mayın arama gemisi ve Çanakkale`den gelen SAS komondalarının körfez de karış karış aradığı üç balıkçı`dan hiçbir envare bulamadı.

Denize açılırken karşılaştıkları ve selamlaştıkları balıkçı arkadaşlarından sonra gecenin ilerleyen saatlerinde içlerinden birisinin annesi ile telefon görüşmesi ardından irtibat kesilen balıkçıların yaşamından umut kesildi.

Pazar günü sabahtan itibaren süren arama çalışmaları özellikle bugün pırıl pırıl suda yapılan aramalardan sonuç alınmadı.


Konuya bilinçli eski Balıkçılar kayığın küçük oluşu ağları çekme noktasında suya dahada yaklaşmasına neden olduğu, bu esnada dalganın batırmış olabileceği, diğer bir olasılık ta karanlıkta daha büyük bir teknenin çarparak batırmış olabileceğine inanılıyor.

Tüm varsayımlara rağmen batmışta olsa, parçalanmış ta olsa suyun yüzüne çıkancak şamandra, can yeleği vs. bir envarenin bulunması gerektiği, yapılan aramalarda böyle bir envareye rastlanmamasının hayret verici olduğu belirtiliyor.


Bir taraftan arama çalışmaları sürerken diğer taraftanda kaybolan balıkçılar Nahit Doğruel, Selçuk Eğritepe ile Tanay Koska`ın aileleri gelişmeleri yaşlı gözlerle izliyor.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli