Sırada Ankara var

Sırada Ankara var

Erdek'li Atletler ‘'Cumhuriyet Kupası''nda da rüzgâr gibi uçtular.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet takviminde yer alan, 10 Kasım 2014 Pazartesi günü Ankara’da yapılacak olan “Türkiye Şampiyonası Atatürk’ü Anma Koşusu” için; “Cumhuriyet Kupası” adı altında 28 Ekim 2014 tarihinde Balıkesir’de Kros İl Şampiyonluğu Yarışması yapıldı.

Erdek’ten, bu yarışmaya Milli Takım Antrenörü ve 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi GÜLHAN sorumluluğunda 16 öğrenci Erdek 18 Eylül Ortaokulu’ndan, 5 öğrencide Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden katıldı.

Erdek 18 Eylül Ortaokulu atletizm takımı bu yarışmaya Küçük Kızlar, Küçük Erkekler ve Yıldız Kızlar olmak üzere 3 kategoride takım olarak, Yıldız Erkekler kategorisinde de ferdi olarak katıldı. Takım olarak mücadele ettiği 3 kategoride de İl Şampiyonu olmayı başaran atletler okullarına 3 tane il birinciliği kupası kazandırdı. Bunun yanında ferdi olaraksa birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyaları kazanan sporcular oldu.

Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atletizm takımı da bu yarışmaya Genç Kızlar olarak tek kategoride katıldı. Bu takım, 2013-2014 ve öncesinde 18 Eylül Ortaokulu’nu ve Halitpaşa İlköğretim Okulu’nu başarıdan başarıya koşturan Rüzgâr Kızlar lakaplı Aleyna ÇAKMAK, Rümeysa Öztürk, Buse ÖZEL ve Cansu Sarı’dan oluşmaktadır. Bu yıl lise eğitimlerine Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlayan sporcu kızlarımız, antrenmanlarına yine Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN ile devam etmektedirler. Genç Kızlarımız 9. Sınıf oldukları için kendilerinden 3 yaş büyük 12. Sınıflar ile yarışıp okullarına İl İkinciliği Kupası kazandırmışlardır.

Ferdi sıralamada ilk dereceyi elde eden sporcular Türkiye Şampiyonluğu mücadelesi için 10 Kasım 2014 tarihinde Ankara’da “Atatürk’ü Anma Koşu”nda mücadele edeceklerdir. Erdek 18 Eylül Ortaokulu’ndan 6 sporcu (Öznur Değirmenci, Aleyna KARACA, Cenker SAVAŞ, Eren EMÜL, Emircan ABUL ve Özlem DEĞİRMENCİ), Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden de 2 sporcu (Rümeysa ÖZTÜRK ve Görkem HASIRCI) il dört sıralama içerisinde yer alarak Türkiye Şampiyonası’nda yarışmaya hak kazanmışlardır.

Sporcuların Antrenörü Niyazi GÜLHAN; ‘’4 takımla katıldığımız yarışmadan 3 Birincilik, 1 tane de İkincilik kupası olmak üzere 4 kupa ile ayrılmak beni mutlu etti. Her zaman sporcularıma güvendim. Onlar çok çalışıyorlar. Bu başarıyı hak ettiklerini düşünüyorum. Sporcularımızla birlikte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sporcularımın içerisinde 7 yıldır çalıştığım da var, 2-3 aydır çalıştığımda var. Ama hepsinde bu işe ilk başladıkları gündeki gibi heyecan var. Onlarda bu heyecan olduğu sürece hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğim. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için, ülkeme Milli Sporcular yetiştirmek için ve çocukların mutlu olması için son gücüme kadar çalışmaya devam edeceğim.’’ Dedi.

 

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı