Şirketlerde bloke zorunluluğu kalktı

Şirketlerde bloke zorunluluğu kalktı

TİCARET ODASINDA?TEK DURAK OFİS?İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, oda bünyesinde bulunan Ticaret Sicil Müdürlüğünde ?Tek Durak Ofis? olması için yeni adımlar atıldığını açıkladı.

/resimler/2018-3/21/1815296818775.jpg

Kılkışlı, ?10 Mart 2018 Tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan ?7099 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Türk Ticaret Kanununun´ şirketler hukuku ile ilgili bazı maddelerinde bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler sonucu artık; Limited Şirketlerin ve Kooperatiflerin ana sözleşme onayları sadece Ticaret Sicili Müdürlüğünde olacak, Gerçek Kişiler ve Tüzel Kişi tacirlerin imza beyannameleri sadece Ticaret Sicili Müdürlüğünde hazırlanıp onaylanacak, Anonim ve Limited Şirketler ile Kooperatiflerin tüm defter onayları sadece Ticaret Sicili Müdürlüğünde onaylanacak, Limited Şirket kuruluşunda nakden taahhüt edilen sermayenin en az 1/4´ nün bloke edilme zorunluluğu kalkmıştır.? dedi.

Kanun kapsamında Odaların ?Tek Durak Ofise Dönüşümü? konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını, böylelikle üyelerin şirket kuruluş işlemlerini tek bir yerden yaparak zamandan tasarruf sağlayacaklarını dile getiren Kılkışlı, ?yapılan değişikliklerin tüm üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz? diye konuştu.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli