Sivaslı;"Esnaf sicil affı çıkarılmalı"

Sivaslı;

Edincik Esnaf Kefalet Başkanı Ahmet Sivaslı,"Meclis gündeminde bekleyen esnaf sicil affı bir an önce yaslaşmalı"

210 üyesi bulunan Edincik esnaf ve Sanatkarlar Odası ile 355 Ortağı bulunan Edincik Esnaf Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Ahmet Sivaslı Küçük esnafın nefes almasını ağlayacak sicil affının bir an önce çıkartılması gerektiğini söyledi.

Kradi kullanım anlamında "Kara liste" olarak tanımlanan konumda olan küçük esnafın olması gereken Kefalet Kooperatifi kanalı ile kredi kullanması sözkonusu olmadığı için özel Bankalara yöneldiğini söyledi.

Esnaf Sicil affının TBMMgündeminde olmasına karşın yasalaşması noktasında olumlu bir gelişmenin sözkonusu olmadığını vurgulayan Sivaslı,"Bu durum küçük esnafı olumsuz etkiliyor. Cumhurbaşkanı pandemi sürecinde bu prasedürü aşarak işyeri kapalı olan esnafa kefilsiz  5 bin tl verdi. son baharda geri dönüşü sağlanacak ancak esnaf daha işyerine sağlıklı dönüş yapamadı, taksitlerin geri öenmesi bir hayli zor olacak." dedi.

317 si aktif 355 ortağı bulunan Edincik Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Sivaslı 27 milyon 500 bin liralık plasman hacmi ile 200 bin liraya kadar kredi olanağı sağladıklarını, Nefes kredisi, destek paketi ile 25 bin liralık ilave ile bu rakamın 225 bin liraya yükseldiğini ancak sicil affına takılan küçük esnafın bu olanaktan yararlanamadığını kaydetti.

Başkan Sivaslı, Edincik'in beldelikten çıkması, Bandırma'ya Mahalle olması ile statü gereği Bandırma-Edincik Mahallesi Esnaf Kradi Kefalet Koopratifi olarak Bandırma'nın her bir köşesinden ortak alımlarının mümkün olduğunu, bu anlamda bir çok ortağın Bandırma merkez mahallelerinden olduğunu söyledi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli