"SİVİL ANAYASA MI? NEDEN?"

"40 yıldır düzeltilemeyen Anayasa maddelerindeki sorunları sivil bir Anayasa oluşturacağız algısı ile değiştirmenin amacı nedir?"

Sivil bir Anayasa isteyen iktidar ve bağlıları 1982 Anayasasının Askeri vesayetin izlerini taşıdığı algısını uzun bir süredir gerek medyada gerekse sosyal medyada bilinçli olarak yürüttüğünü görüyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek isterim 1982 Anayasasını yapanlar askerler değildir.Anayasayı yapanların çoğunluğu sivillerden oluşan kurucu meclistir. Ayrıca askeri bir vesayet Anayasası olduğu iddia edilen Anayasamızda Demokratik devlet ilkesi, Hukuk devleti ilkesi, Laik devlet ilkesi, Sosyal devlet ilkesi, İnsan haklarına saygılı devlet ilkesi, eşitlik ilkesi ile halkımızın yaşamı güvence altına alınmıştır. Peki Askeri vesayet altında yapılan  bir Anayasaya neden bu maddeler eklenmiştir? Bu maddelere bakıldığında sivil bir kurucu meclis tarafından yapıldığı çok açık ve nettir.

1982 Anayası bugüne kadar 19 defa değiştirilmiştir. Bu değişikliklerle 40 yıldır  düzeltilemeyen Anayasa maddelerindeki sorunları sivil bir Anayasa oluşturacağız   algısı ile değiştirmenin  amacı nedir?

O zaman ben halkımıza düşüncemi söyleyeyim; Birinci sebep C.Başkanının Anayasada yapılan son değişiklik ile bir kişinin iki defa seçilebileceği hususunun ortadan kaldırılacağı ve Anayasanın değiştirilemez maddelerinin erozyona  uğratılacağı çok ve açık nettir. 

İktidar ve bağlılarının sivil bir Anayasa yapacağız daha çok özgürlük getireceğiz vaadleri bana inandırıcı gelmemektedir. Ayrıca Siyasi partilerin, STK'ların ve Medya kuruluşlarının bu değişiklik algısına karşı düşüncelerini ortaya koymaması vahim ve düşündürücüdür.

          Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir BOZKURT

UMUT PARTİSİ GENEL BAŞKANI BOZKURT'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Dünya kadınlar günü haklarından vazgeçmeyen, cesurca savaşan ve ayrımcılıklara ses çıkaran, güçlü kadınların dünyaya bıraktığı en özel miraslar arasında yer almaktadır.

Hayatımızda kadınımız, anamız, bacımız, ablamız, kardeşimiz, eşimiz görüldüğü gibi kadınlarımız hayatımızın her anında toplumumuzun vazgeçilmezidir.

Her kadının bir anne olduğu hiç  bir zaman unutulmamalıdır. "Cennet anaların ayağı altındadır" hadisiyle dinimizde kadınların yeri çok açık ve net bir şekilde konumlandırılmıştır. 

Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü en içten kalbi duygularımla kutluyorum.



Selim kaya
26.03.2021 15:00:32
Helal olsun aradada olsa böyle doğruları konuşan siyasetçiler çıkıyor, anaysa değişikliği ile ilgili bence doğru bir tespit Beyefendiyi tebrik ederim.

Anahtar Kelimeler: "SİVİL ANAYASA ? NEDEN?"
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli