Sivrioğlu, Afganistan´ı anlattı

Sivrioğlu, Afganistan´ı anlattı

Töre Sivrioğlu:?Afganistan, kendi kaynaklarıyla ayağa kalkamaz?

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, ?Afganistan Yakın Uzak Komşu? konulu söyleşi ve imza günü düzenlendi. Belediye nikah salonunda gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde öğretim üyesi olarak çalışan Töre Sivrioğlu katıldı.

/resimler/2017-6/5/0051163834194.jpg

Afganistan´ın hâlen Eşref Gani´nin cumhurbaşkanlığı döneminde toparlanma sürecine girmesine karşın bunun çok zor olduğuna dikkat çeken Sivrioğlu, şu değerlendirmede bulundu:

?Ülkenin yaklaşık yüzde 20´sine hâlen Taliban hakim. Bu arada Taliban ile IŞİD´in birbirine üstünlük sağlama mücadelesi sürüyor. IŞİD, Taliban´ı yeterli bulmuyor. Buna ek olarak Pakistan da, Afganistan´daki bu iç çatışmaları ve radikal kavgaları, bu ülke ile arasında bulunan sınır sorunları nedeniyle destekliyor. Böylece de bu ülkedeki kaos sürsün istiyor. Bu kaos ortamında ABD de Pakistan´ın yanında yer alıyor. Sovyetler Birliği´nin Afganistan´dan çekilmesinden sonra Birleşmiş Milletler de bu kargaşanın giderilmesi konusunda zayıf kalıyor. Bu ortam ve koşullarda dış dünyadan Suriye, yeni Afganistan, Türkiye ise Pakistan konumunda görülüyor. Avrupa ve dış dünya, Afganistan gibi Türkiye´yi de güvenli görmüyor.?

/resimler/2017-6/5/0051467428527.jpg

Birçok ülkenin elbirliğiyle Afganistan´ı bu duruma sürüklediğine dikkat çeken Sivrioğlu, ?Cumhurbaşkanı Eşref Gani´nin, ülkeyi radikalizmden uzaklaştırmaya ve demokratikleştirmeye çalışmasına karşı bu hiç de kolay değil. Bu ortam ve koşullarda, eğer dış ülkeler destek vermezse Afganistan´ın, kendi kaynaklarıyla ayağa kalkması mümkün değildir? dedi.

Soru-yanıt bölümünün ardından Töre´ye, Belediye Başkanı Dursun Mirza plâket verdi. Töre´ye teşekkür belgesi ise babası, Bandırmalı Teoman Sivrioğlu tarafından verildi. Töre Sivrioğlu, daha sonra kitabını imzaladı.  Önder BALIKÇI

/resimler/2017-6/5/0052128835286.jpg



Anahtar Kelimeler: Sivrioğlu Afganistan anlattı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli