Siyaset Camiye girdi.

Siyaset Camiye girdi.

Bursa Osmangazi İlçe müftülüğüne atanan Cahit Çetin, tedbiren eski görev yeri Bandırma Müftülüğüne görevlendirildi.

Birçok kez dinin siyasete alet edilmesinin yanlışlarını vurgulayan din adamları, bu kez siyaset değil dine karıştırmak nederedeyse caminin içine soktu.

Geçtiğimiz ay Bursa ili Osmangazi İlçe Müftülüğüne atanan Bandırma’nın sevilen Müftüsü Cahit Çetin, Etimaden sosyal tesislerinde onura verdiği veda yemeğinde başta mesai arkadaşları kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra Bandırmalılara veda etmişti.

Moskova Büyükelçiliği Din İşleri Müşavirliğinden kısa bir süre önce İstanbul Vaizliğine atanan Hacı Fahri Sağlık, Bandırma’ya görevlendirilmesi ile sular durulurken gerek Cahit Çetin’in, gerekse Fahri Sağlık’ın atamaları kesinleşip görevlerine başlaması herşeyin kapanmasına neden olsada önceki hafta diyanetten gelen fax, Güney Marmarada 7.7 şiddetinde deprem etkisi yaptı.

Kendisinin bu atamalarda kayda değer görülmediği için siyasetini konuşturan Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, atama kararlarını ortadan kaldıran siyasi bir tasarrufla Bursa Osmangazi İlçe Müftülüğüne görevlendiriliyor.

 Aslan Trabzon ili Çaykara ilçesi Uzungöl doğumlu olan Hikmet Yazıcı, isim ve nüfusunu kullanarak Diyanette ilk kez sıra dışı görevlendirme ile yapılan tüm tayinleri alt üst ederek Bursa Osmangazi İlçe müftüsü olması, Ataması Osmangazi’ye yapılan Bandırma Müftüsü Cahit Çetin’in tedbiren yeniden Bandırma müftülüğüne, Bandırma Müftüsü olan Fihri Sağlık’ı ise Balıkesir Merkez Karasi ilçe Müftüsü olarak görevlendirilmesine neden oldu.

Diyanette deprem yaratan görevlendirmeler Cami çevrelerinde siyasetin değil cami avlusuna, geçip minbere oturduğu şeklinde yorumlandı.

Tüm bu gelişmeler üzerine Bandırma’ya dönen Müftü Cahit Çetin ise cami çevreleri tarafından bağra basılıp sevinçle karşılandığı gözlendi.



hun kmc
30.08.2014 00:21:15
HER İKİ MÜFTİYİ DE İYİ TANIRIM İKİSİNİN DE EMRİNDE İMAM OLARAK GÖREV YAPTIM..HİKMET YAZICI HOCA KALİTE İLİM VE HİTABET İLE KARAKTER YÜKSEK AHLAK VE VAZİFE ŞUURUYLA DAHA ÖNE GEÇER KANAATİMCE...HER İKİSİ DE DEĞERLİ OLMAKLA BİRLİKTE HİKMET YAZICI BÜYÜKŞEHİRLERDE İL MÜFTÜSÜ OLACAK KAPASİTEDE BİR İDARECİ VE ALİMDİR...CAHİT ÇETİN DE İYİDİR. AMA HİKMET YAZICI DAHA ÇOK DAHA İYİDİR...

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false