Siyaset ilmi aldılar

Siyaset ilmi aldılar

Ak Partili kadınlara siyasal iletişim” semineri




Ak Partili kadınlara siyasal iletişim” semineri


Ak Parti Bandırma İlçe Teşkilatı Kadın Kolları üyelerine merkezi Ankara'da bulunan Liberal Siyaset Akademisi tarafından Siyasal İletişim” semineri verildi. Liberal Siyaset Akademisi Koordinatörü Volkan Abur ve Siyasal İletişim danışmanı Cüneyt Çabuk'un konuşmacı olarak katıldıkları seminere Ak Parti İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, Ak Parti İlçe Teşkilatı Medya ve Tanıtım Başkanı Yakup Ataş ile Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Berber Karaman ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Asiye Bilgin de katıldı.

Seminerde ilk olarak söz alan Siyasal İletişim Uzmanı ve Genç Bayrak Gazetesi Genel Koordinatörü Cüneyt Çabuk, Siyasal Pazarlama Teknikleri, Seçim Kampanyaları ve adayların dikkat etmesi gereken hususlar ile Beden Dili ve Renklerin dünyamızdaki yeri konularında Ak Partili bayanlara ilgi çeken bir konuşma sundu. Yaşamımızda renklerin ve giydiğimiz kıyafetlerdeki renk seçiminin anlamlarının bulunduğunu belirten Çabuk, Ülkede meydana gelen bir terörist saldırısının veya ülkece mateme gerek duyulan bir olayın ardından canlı renklerin hâkim olduğu bir kravat ya da elbise giymeyi tercih eden bir siyasetçinin seçimi çok yanlış olur” dedi. Ak Partili hanımlara renklerin dili hakkında çarpıcı örnekler sunan Çabuk Evinizde kahvaltı yaptığınız masaya mavi renkli bir örtü örttüğünüzde daha çabuk doyarsınız. Ya da evinizin en az kullanılan odasına turuncu renkli bir kırlent örttüğünüzde eve gelen misafirlerinizin ilk olarak o odaya yönlendiğini görürsünüz” dedi. Seçim kampanyalarından seçmenle karşılaştığınız ilk 30 saniye ve başarılı hazırlanmış bir sunum çok önemli, ideolojilerin ve projelerin birbirlerine yaklaştığı dönemlerde siyasal iletişim çok daha önem taşıyor, bu çok uzun soluklu bir süreç iyi değerlendirmeli seçime iki ay kala şu sorularla karşılaşıyoruz ‘ajans nedir, siyasal reklam nasıl olmalıdır, strateji nedir? Bunlara vereceğimiz yanıt geç kalmış bir iletişim çalışmasının kimseye faydası olmaz, seçimin bin oy farkla kazanıldığı bir ilçede her şey her an değişebilir' seçim kampanyalarının her adını stratejik anlamda planlanmalı bu iletişim hatalarını da engelleyecektir. Diyerek sözlerini tamamladı.

Seminerin diğer konuşmacısı LSA Koordinatörü Dr. Volkan Abur ise Sosyal ve Ekonomik Girişimcilik konuları üzerine sunduğu konuşmasında günümüzde dünyanın bir çok noktasında şubesi bulunan ünlü markaların girişimcilik hikayelerinden örnekler sundu. Abur; cenaze törenlerinde siyah renk ağırlıklı kıyafetlerin tercih edilmesinin Yahudi, Musevi ve kısmen de İslam dinine mensup toplumların tercihleri olduğunu fakat cenaze törenlerinde beyaz renkli giysiler giymenin ise Orta Asya'da ve Türklerin kökeninden gelen bir adet olduğunu belirtti.

Abur Bandırma'daki bir alışveriş merkezi'nde de karşılıklı şubeleri bulunan ve dünyadaki fast food sektöründe önemli bir paya sahip olan iki marka var. Bunlardan Mc Donalds 1940 yılında Mc ve Donalds adlı iki kardeşin isimlerini birleştirerek yarattıkları bir marka. Bir süre sonra bu kardeşler 70 milyon dolara bir girişimciye markayı satıyorlar. Bugün halen daha isminin aynı olmasına rağmen bu markanın ilk sahipleri hiçbir isim hakkı alamıyor. KFC olarak bilinen Kentucky Fried Chicken ise Emekli Albay Senders tarafından kurulan küçük bir otoyol lokantası. Lokantanın bulunduğu otoyol, zamanında kentin yerel yönetimi tarafından kapanınca Senders iflas etmek üzere iken elindeki bir tavuk tarifi ile tam 1008 dükkan dolaşıyor. 1009'uncu dükkanda tarifini kabul eden bir lokantacı ile ortaklık kuruyor ve bugün geldiği nokta ortada.”dedi.

Seminer sonrası konuşmacılar Çabuk ve Abur'a günün anısına çiçek takdim edilirken katılımcı bayanlara ise LSA Eğitim Sertifikası takdim edildi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı