Siyasi Partiler ve STK alternatif kutlama

Siyasi Partiler ve STK alternatif kutlama

Alternatif Zafer Bayramı kutlamasında büyük katılım vardı

30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yılı yurdun dört bir tarafında coşkuyla kutlanırken Bandırma'da resmi törenlerin dışında siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları gerçekleştirdikleri alternatif kutlamada anıt'a çelenk sunumunda bulunuldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından anıt'a çelenklerin sunum yapıldı.

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç, İYİ Parti ilçe Başkanı Necmi Sert ve Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptıkları konuşmalarda gününönemine değindiler.

CHP ilçe Başkanaı Dr. Selim Panç yaptığı konuşmada; 

"30 Ağustos Zafer Bayramı, aslında bir sonu aynı zamanda da bir başlangıcı temsil eden bir gündür. 
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Samsun'a yola çıkan Bandırma Vapuru'nun başlattığı bu kurtuluş yolculuğunun sonu olan 30 Ağustos, aynı zamanda  bağımsız  ve özgür olmanın da başlangıcıdır.
Topçu ateşleriyle şafak vakti başlayan harekatın devamında emperyalist işgal orduları bir bir bozguna uğratıldı, ardından da 1 Eylül günü Mustafa Kemal Atatürk  "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri" emri verdi.
9 Eylül günü de düşmanı İzmir'den söküp atınca, artık yönetim tamamen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin eline geçmiş oldu.

 30 Ağustos Zafer'in yüzüncü yılında hala içinde o bağımsızlık aşkını taşıyan, demokrasiden ödün vermeyen, emperyalizmden ve yerli işbirlikçilerinden iktidarı geri almak için mücadele eden, yüreğinde Mustafa Kemal Atatürk'ü taşıyan; tüm yurttaşlarımıza selam olsun.
Ey Büyük Atatürk ! 
Senin 100 yıl önce Gençliğe Hitabe ‘nde 
 “ Memleketin dahilinde İktidara sahip olanlar gaflet , delalet ve hatta ihanet  içinde bulunabilirler.. Millet fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir” dediğin gibi , Günümüzde ülkemizin geldiği durumda tamda  budur. Halkımız yoksulluk  içerisindedir.
Üretim yapılmamakta , ülkemiz dış  ülkelerden para dilenir duruma gelmiş,devletin bütün varlıkları satılmış, adalete olan güven kalmamış ,ordumuzun kahraman komutanları hali hazırda ileri yaşlarına rağmen suçsuz yere hücrelerinde hapsedilmiş ,tarikat ve cemaatler ordumuzdan , eğitime ,sağlıktan ,hukuka bütün yönetim sistemine , her alana hükmeder duruma gelmiştir.
Ama yine de senin gençliğe hitabında belirttiğin gibi ” Ey Türk İstikbalinin evladı İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen ,Türk İstikbal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır.Muhtaç olduğun kudret ,damarlarında ki asil kanda mevcuttur.” Biz vatanseverler sorumluluğumuzu biliyoruz.
Fakat , onlar ne yaparlarsa yapsınlar Türk Milleti senin eserlerine , Cumhuriyetine sonsuza kadar sahip çıkacaktır. 
Yine senin dediğin gibi Geldikleri gibi de gideceklerdir. Bundan en küçük bir şüphemiz yoktur.
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Büyük Taarruz'da, öncesinde ve sonrasında kanı dökülen ve döktüğü kanla toprağı bizim yapan tüm şehitlerimizi , gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.
Buradan bir kez daha söz veriyoruz;   içeride ve dışarıda ne kadar hain çıkarsa çıksın ,Tek bir saniye olsun yolunuzdan dönmeyeceğiz!  Yolunuz yolumuzdur."

Alternatif Zafer Bayramı kutlama programında söz alan ADD Başkan yardımcısı Deniz Taylan;

"TÜRK ULUSU’NUN OMZUNA TAKTIĞI BAĞIMSIZLIK YILDIZI"

Türk Ulusu’nun; binlerce yıllık tarihindeki en anlamlı zaferinin, 30 Ağustos 1922 Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin 100. şeref yılında mutluyuz, gururluyuz!

26 Ağustos 1922 şafağında Kocatepe’den yükselen top sesleri, bütün dünyaya, özellikle de mazlum milletlere emperyalizmin yaklaşan hezimetinin işaret fişeklerini gönderiyor, 4 gün sonra Gazi Mareşal Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Büyük Millet Meclisi Orduları emperyal güçlerin taşeronu Yunan Ordusuna Dumlupınar’da son yumruğunu indiriyordu.

Yüz binlerce askerin boğuşmasının sona erdiği akşam saatlerinde bozguna uğramış işgalciler Uşak üzerinden İzmir’e doğru kaçmaya başlamıştı. 1 Eylül’de Başkomutan’ından“Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!”emrini alan Mehmetçik, 400 kilometre yolu insanüstü bir hızla, günde ortalama 45 kilometre kat ederek 9 günde alıp tarih yazıyor, soluğunu tutmuş cepheden haber bekleyen Milletine bu amansız takibin İzmir Rıhtımı’nda denizle buluştuğu müjdesini vermeye koşuyordu.

Büyük Zafer’in kazanıldığı bölgeyi bugün gezenler; Atatürk’ün emsalsiz askeri dehasına tanıklık edecekler, o muazzam savaş alanını çevreleyen alçak tepeciklerdeki taşlarla yazılmış rakamların askerlerimizin birlik numaralarını ve mevzilerini gösterdiğini öğrenecekler, Mustafa Kemal Paşa’nın işgal ordusunu adeta bir torbanın içine hapsettiğini, torbanın açık ağzını Aslıhanlar Köyü’ne çevirdiğini, bu yöne kaçmak zorunda bıraktığı düşmana öldürücü darbeyi vurmayı ve Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919’dan beri bir an bile kuşku duymadığı mutlu sona ulaşmayı beklediğini tüyleri diken diken hissedeceklerdir.

Dünyanın saygıyla selamladığı, tarihe altın harflerle kaydolmuş, yenilmiş Yunan komutan ve siyasetçileri ile hamileri İngilizlerin bile büyüklüğünü teslim ettiği, Yunanistan ve İngiltere’de hükümetleri devirmiş, mazlum milletlerin bağımsızlık mücadelelerinin ateşleyicisi olmuş, 1.Dünya Savaşı galipleri İtilaf Devletlerinin çizdikleri haritayı da, Osmanlı’ya imzalattıkları Türk’ün idam fermanı Sevr’i de yırtıp atmış,  Lozan ve Cumhuriyet yolunu açmış Dumlupınar Zaferi’ni, arada bir ortaya çıkıp -hangi yüzle olduğu bilinmez- küçümsemeye, önemsizleştirmeye çalışan kimi Saray soytarıları, kimi çakma tarihçiler ve destekçileri bilmelidirler ki, Tarih bilimdir, asla nankör değildir, yalanlarla yazılmaz!

Büyük Zafer’in anısına, Şanlı Ordumuzun terfi eden komutanları her yılın 30 Ağustos’unda omuzlarına yeni yıldızlarını takıp Zafer Bayramı kutlamalarına yeni rütbeleri ile katılırlar. Ulusumuz da; 100 yıl önce Ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde girdiği ölüm kalım savaşında omzuna bir daha asla çıkmayacak BAĞIMSIZLIK YILDIZINI takmıştır, sonsuza dek onurla taşıyacaktır.

Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Zafer’in kutlu ürünü “Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek”, son yıllarda kısmen yitirilen Cumhuriyet kazanımlarını Milletimize iade etmek ve “Yeniden Atatürk Cumhuriyeti” hedefine ulaşmak azim ve kararıyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Yüce Türk Ulusu’na, Büyük Atatürk’e, Milli Mücadelemizin cefakâr Büyük Millet Meclisi üyelerine, Kahraman Ordumuza, kadın, erkek ve çocuk aziz şehit ve gazilerimize bağlılık ve minnetini sunmak üzere bugün bu kutsal savaş alanında Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençliğimiz ve halkımızla omuz omuzadır.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!  Saygılarımızla!

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ  BANDIRMA ŞUBESİ



Anahtar Kelimeler: Siyasi Partiler alternatif kutlama
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı