Siyasi rövanş !...

Siyasi rövanş !...

Ceyhun Mırız, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde, Erdek Belediye bütçesine “ret” oyu veren tek üye

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 19 Kasım 2019 Salı günü gerçekleşen toplantısında şaşırtıcı bir olay yaşandı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden(AKP) Ramazan Bahçıvan’ın başkanlığında yapılan toplantıda, Balıkesir ilindeki 22 ilçenin 2020 yılı tahmini bütçeleri görüşülerek onaylandı.

     ERDEK BÜTÇESİNE CEYHUN MIRIZ’DAN RET

Erdek Belediye Meclisi’nin 2020 yılı tahmini bütçesi görüşülürken ilginç bir olay yaşandı. Oylama yapılırken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tek üyesi olan Ceyhun Mırız, “ret” oyu verdiğini söyledi. Diğer tüm ilçelerin bütçelerinin, iktidar-muhalefet dahil oybirliğiyle kabul edildiği toplantıda, Mırız’ın Erdek Belediye bütçesine “ret” oyu vermesi, oturumu yöneten AKP’li meclis başkanı Ramazan Bahçıvan’ı da şaşırttı. Bahçıvan’ın, “Anlayamadım, ret oyu mu veriyorsunuz?” diye sordu. Mırız, “ret” oyu verdiğini tekrarladı. Erdek Belediyesi’nin tahmini bütçesi, Mırız’ın dışında tüm meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Ceyhun’un karşı çıkması nedeniyle Erdek Belediyesi’nin tahmini bütçesi oy çokluğuyla kabul edilirken, diğer 21 ilçenin belediye bütçelerinin ise iktidar-muhalefet tüm meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edilmesi dikkati çekti.

Mırız’ın bu tavrı, meclisin tüm üyeleri tarafından yadırganırken, Erdek Belediye Meclisi’nin CHP’li ve İYİ Partili üyeleri, “Ceyhun Mırız’ın Erdek umurunda bile değil” yorumlarına yol açtı.



Anahtar Kelimeler: Siyasi rövanş !...
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli