ŞMG’den anlamlı vefa

ŞMG’den anlamlı vefa

ŞMG’de, Yeniden Bandırma Füze Kulübü kuruldu

Türkiye’de uzaya ilk füzeyi, 1960’lı yıllarda, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi öğrencileri, kurdukları “Bandırma Füze Kulübü” kapsamında göndermişlerdi. 

Bu konuda son yıllarda çeşitli kitaplar yazılıp, “Bandırma Füze Kulübü” ismiyle yapılan film de ilgi görmüştü.

Bu olayı yaşatmak, simgeleştirmek ve konuyla ilgili yeni araştırmalar yapmak amacıyla halen 70 öğretmenin, 880 öğrenciye eğitim-öğretim verdiği Bandırma Şehit Mehmet Günenç Andolu Lisesi’nde yeniden “Füze Kulübü” kuruldu. Okulun Matematik Öğretmeni Murat Pazarcık, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Caner Kızılkaya’nın rehberliğinde, 68 öğrenciden oluşan “Füze Kulübü”, çalışmalarını başlatarak, ilk aşamada okul öğrencilerine bu konuda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Medya ve İletişim Fakültesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan belgeseli izletti.

Bandırma Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Kandemir, Müdür Yardımcısı Berat Deniz Mazlum, “Füze Kulübü” rehber öğretmenleri Murat Pazarcık ve Caner Kızılkaya bilgi verdiler.

Okul Müdürü Bülent Kandemir, “Okulumuz, Bandırma’nın çok önemli bir markasıdır. Halen okulumuzdan mezun olan çok önemli yöneticiler, ülke düzeyinde ülkemize hizmet vermektedirler. Bizler de bu markayı yeni bir sinerji yaratarak büyütmek istiyoruz. Bu bağlamda bir dönemler ülkemize damgasını vuran, eski öğrencilerimizden, artık aramızda olmayan Av. Artuğ Sayıner’in başkanlığında kurulan ‘Füze Kulübü’nü yeniden gündemimize aldık” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: anlamlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı