Ş.M.G.´in yeğeninden açıklama

Ş.M.G.´in yeğeninden açıklama

Şehit Mehmet Günenç´in yeğeni Faruk Kayapalı: ?Okulun taşınmasından ve aynı ismi taşıyacak olmasından mutluyuz?

Şehit Mehmet Günenç´in Bandırma´daki yeğeni, emekli öğretmen A. Faruk Kayapalı, Şehit Mehmet Günenç Lisesi(ŞMG) mezunlarının, okulun yerinin değiştirilmesine tepkileri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Kayapalı, açıklamasında şu düşüncelere yer verdi:

?Son günlerde, yerel basında ve sosyal medyada yer alan, Şehit Mehmet GÜNENÇ Anadolu Lisesi´nin taşınmasına karşı fikirlerin ifade edildiğini ve kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığını Şehit Mehmet GÜNENÇ´in yeğeni olarak üzülerek takip etmekteyim.

/resimler/2018-8/25/2212540871792.jpg

Şehit Mehmet Günenç Lisesi mezunu olarak bu görüşte olanlara faydalı olacağını umduğum bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum.

1951 yılı, 22-23 Nisan gecesi Kore´de şehit olan dayımın adı ilk önce, şu anki Bandırma İlköğretim Okulu´na verilerek, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Ortaokulu olarak uzun yıllar hizmet sunmuştur. Daha sonra ismi şu anki bina yapılınca buraya taşınmış ve bu taşınma sırasında GÜNENÇ şeklindeki doğru soyadı, maalesef yanlış olan GÖNENÇ´e dönüştürülmüştür. Bu yanlışlık bir süre devam ettikten sonra tarafımdan gerekli makamlara başvuru yapılarak aslı olan GÜNENÇ´e döndürülmüştür.

Maalesef, sosyal medyada ismin taşınmasına karşı olanlardan pek çoğu, soyadını GÖNENÇ olarak yanlış yazmaktadırlar.

Polatlı´da ismi verilen okul daha büyük bir binaya taşınınca, ismi de yeni binaya taşınmış, bu taşınma son derece doğal karşılanmıştır.

Şimdi kentimizde böyle bir taşınma söz konusudur. Yaklaşık yarım asrı geçen bir süredir hizmet veren oldukça eski bir binadan, daha büyük, daha modern ve inşaat kalitesi daha mükemmel ve güvenilir olan ?Liseler Vadisi´ndeki binaya taşınacak, ismi de aynen Şehit Mehmet GÜNENÇ Anadolu Lisesi olacak ve bizler gibi mezunlar vermeye devam edecektir.

Bu taşınmaya itirazı olanlara şu soruyu yöneltmek istiyorum. İleriki tarihlerde bu bina iptal olduğunda Şehit Mehmet Günenç adını nereye taşıyacaklardır?

Şu anda yapılan ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen kararla yeni binaya taşınma olacak ve aziz şehidimizin ismi de burada yaşamaya devam edecektir. Bundan dönüş söz konusu değildir ve uygun olan da budur.

Ailesi olarak bizler bu taşınma işleminden son derece mutluyuz ve bu kararı destekliyoruz. Yani kaybedilen hiçbir şey yok. Aksine şehidimizin ismi daha mükemmel bir binada yaşamaya devam edecektir.

Ailesi olarak duygularımızı ve bu açıklamamızı bilgilerinize sunar, duyarlılığınız için teşekkür eder, saygılar sunarım.?    Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: yeğeninden açıklama
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli