?ŞMG´ye dokunma? kampanyası

?ŞMG´ye dokunma? kampanyası

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgin: ?ŞMG Lisesi yerinde kalmalı?

Şehit Mehmet Günenç Lisesi´nin(ŞMG), boşaltılarak kent dışında bir başka yere taşınmasının plânlanmasına, başta bu okul mezunları olmak üzere birçok kesimden büyük tepkiler geliyor.

/resimler/2017-8/12/1334096459084.jpg

Sosyal medyada, ?Liseme Dokunma? sloganıyla bu konuda örgütlenme gerçekleştirilirken, Bandırma´nın eğitim-öğretiminde çok köklü bir yeri bulunan okulun, yerinin değiştirilmemesi ve Kore şehidi Mehmet Günenç´in de isminin korunması isteniyor.

Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, şunları söyledi:

?Şehit Mehmet Günenç Lisesi, Bandırma´nın tarihiyle özdeşleşmiş kadar önemlidir. Zamanında, Bandırma´daki sinema biletlerine eklenen 25´er kuruşluk katkılarla yaptırılmıştır. Geçmişi çok parlak bu okuldan binlerce öğrenci mezun olup ülkemizde çok önemli makamlara gelmişlerdir. Her şeyden önemlisi de, Kore şehidi, bu kentin öz be öz çocuğu Mehmet Günenç´in ismini taşımasıdır. Biz, şehidimiz Mehmet Günenç´in ismini yaşatmak için her zaman büyük çaba harcadık. Bu şehidimizin fotoğrafları, hâlen Borsamız duvarlarını süslemektedir. İnanıyorum ki yetkililer, sağduyularını göstererek, bu okulumuzun başka yere taşınması düşüncesinden vazgeçeceklerdir.? Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: dokunma kampanyası
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli