Şoförler isyanda!

Şoförler isyanda!

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar: ?En çok vergiyi şoför esnafı ödüyor?

 

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, ?Ülkemizde en çok vergiyi şoför esnafı ödüyor. Bu haksızlıktır? dedi.

Sigortalı şoför esnafının aldığı maaşın yüzde 32´sinin vergi olarak kesilmesinin yanı sıra ulaşım için gerekli olarak aldığı her çeşit ürüne vergi ödemek zorunda kaldığına işaret eden Acar, yıllardır deniz ulaşımına uygulanan akaryakıt indirimini kendileri için de istemelerine karşın olumlu bir yanıt alamadıklarını belirtti.

Bin üyeye sahip bulunan Oda´nın başkanı Acar, hâlen Bandırma´da 45 taksi durağı, iki taksi dolmuş durağı, Ulaşım A.Ş.´ye ait 97 araç, kendilerine bağlı 350 üyeye ait servis aracı, 250 nakliye arabası ve 290 ticari taksi bulunduğunu açıkladı.

Son dönemlerde şoför esnafına, 5 yıllık ödemeye bağlı 30 bin liralık faizsiz kredi uygulamasının ancak bir ay sürdükten sonra 20 bin lira ve 18 aylık ödemeye düşürülmesinin yanlış olduğuna dikkat çeken Acar, ?Eğer bu uygulama sürseydi, şoförler rahat bir nefes alabilecekti? dedi.

BANDIRMA İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER

Balıkesir´in Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından ulaşım hizmetlerinin tüm sorumluluğunu Büyükşehir´in üstlenmesi nedeniyle şoför esnafının büyük sıkıntılar yaşadığının altını çizen Acar, şunları söyledi:

?Düşünün ki, şoför esnafı, kendileriyle ilgili küçük bir sorunu çözmek için bile en az iki-üç kez Balıkesir´e gitmek zorunda kalıyor. Oysa bu sorunların çözümü Bandırma´da olmalıdır. Büyükşehir´in, bugüne dek Bandırma´ya çaktığı bir çivi olmadığı gibi verdiği çok kayıplar var. İşte bir örneği. Dursunbey´de suyun litresi vatandaşlara 2 liradan verilirken, Bandırma´da ise 7 lira.?

Bandırma´da, İnönü Caddesi´nde, son dönemlerde yapılan üçlü şerit uygulaması ile bu bölgede trafiğin biraz rahatlamasına karşın trafik için radikal çözümlere ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Acar, şu değerlendirmede bulundu:

?Bandırma´ya ciddi otopark yatırımları kaçınılmaz bir gereklilik. Mevcut otoparkların, özel kişi, ve kuruluşların kullanımına, her çeşit denetimden uzak şekilde bırakılmasını doğru bulmuyorum. Otopark kültürü bulunmayan bir kentte, bugüne dek uygulandığı gibi araçların giriş-çıkışları sırasında bile üç lira alınması sonucu vatandaş, ürktü. Bu ürküntü hâlen sürüyor. Otopark konusunda gerekli yatırım yapılmazsa, 5 yıl içinde Bandırma trafiği iyice felç olur.?

Odalarının en önemli gelirinin kendilerine ait düğün salonu olduğunu vurgulayan Acar, şöyle konuştu:

?Düğün salonumuzu, hafta sonundaki düğünler için üyelerimize ve çocuklarına  2.500 liraya, üyemiz dışındakilere ise 5 bin liraya kiralıyoruz. Böylece hem Odamız, hem de üyelerimiz kazanıyor. Üç yıldan beri işlettiğimiz düğün salonumuz olmasa, aylık giderleri 25 bin lirayı bulan 10 personelimizin maaşlarını bile ödemekte zorlanırız.?   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Şoförler isyanda
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli