Sokağı bulamayan Postacı ve Catering Siparişi geri dönüyor

Sokağı bulamayan Postacı ve Catering Siparişi geri dönüyor

Turizm'de adı büyük ama!... Ocaklar'da "Zübeyde Hanım Sokağı"nı sadece sokak sakinleri biliyor

Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde, Zübeyde Hanım Sokak sakinleri, hemen yanlarından geçen derenin ıslah edilmemesi nedeniyle büyük tehlike yaratmasından yakınıyor.

Sokak sakinlerinden Meziyet Başaran, Fahrettin Duman, Mehmet Özdemir ve Hüseyin Gülbağı, büyük tehlike yaratan derenin ıslah edilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek Belediyesi, BİMER ve CİMER ile Devlet Su İşleri’ne(DSİ) defalarca başvurdukları halde sonuç alamamalarının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “İşin ilginç yönü, DSİ’nin, burada bir dere olduğundan bile haberi yok” dediler.

Söz konusu derenin isminin Kirazlı, Torluk veya Boşnak olarak bilindiğini belirten sokak sakinleri, şunları söylediler:

“2006 yılından bu yana bu derenin ıslah edilmemesinin sıkıntısını yaşıyoruz. Özellikle şiddetli yağışların olduğu kış aylarında büyük taşmaların görüldüğü bu dere evlerimizi tehdit eden boyutlara ulaştı. Durumu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne iletiyoruz, onlardan ‘Erdek Belediyesi sorumlu’, Erdek Belediyesi’ne iletiyoruz, ‘Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumlu’ yanıtını alıyoruz. Yani siyaset yapılırken biz mağdur durumdayız. İşin ilginç yönü iskanda bu yer Güneş Sokak olarak geçiyor ama böyle bir sokak yok. Derenin taşması sonucu yolumuz da ortadan kalktığından evlerimize kendimizin açtığı bir patika yoldan gitmek zorunda kalıyoruz. Yine bu dereden gelen kurbağa seslerinin yanı sıra burası sivrisinek yatağı durumunda kaldı. Hatta dereden yılanlar bile çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde bahçelerimizin birinde 2 metrelik yılan gördük. Daha kötü bir olay yaşanmaması için Kapıdağ’dan gelen bu derenin mutlaka ıslah edilmesi gerekir.”   ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli