Sokak çocukları için eğitim kompleksi şart

Sokak çocukları için eğitim kompleksi şart

Bandırma Bizim Çocuklarımız Sanat, Kültür ve Doğa Derneği sokak çocuklarının durumunu masaya yatırdı.

Bandırma Bizim Çocuklarımız Sanat, Kültür ve Doğa Derneği, eski belediye binasında bulunan derneklerinde bir toplantı düzenleyerek Bandırma´da bulunan sokak çocuklarının durumunu masaya yatırdı.

Toplantıya CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de katılırken, konuklar sokak çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması ve hayata kazandırılması konusunda önerilerde bulundu.

Dernekte yaklaşık 20 çocuğa yönelik sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler yapmanın yanı sıra birlikte akşam yemeği de yediklerini aktaran Başkan Alev Şengönül, sokak çocuklarının topluma entegrasyonu konusunda Avrupa´da uygulanan eğitim anlayışını örnek göstererek, yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. 

Şengönül ?Asıl amacımız sokak çocuklarıydı, çok zorluk çektik. Bazılarının babaları hapiste olduğu için en büyük isteklerin babalarının yanında olması.

Dernekte görev alan gençlerimizde sokak çocukları konusunda önemli destekler veriyorlar. Bandırma´da tıpkı Avrupa´da olduğu gibi içerisinde okulun, sanatsal çalışmaların yer aldığı bir eğitim kompleksine ihtiyacımız var. Avrupa´da çocukların yeteneklerini keşfetmek için ve sorunlu olanları topluma kazandırmak için sirkler var. Buralarda çocuklar yeteneklerini keşfediyor. Örneğin jonglörlük öğreniyorlar. Üretime katılıyorlar. Böyle bir kompleksi Bandırma´da da yapmak istiyoruz. Tabii bu konu da ciddi bir desteğe ihtiyacımız var.? diye konuştu.

/resimler/2017-12/20/2028138936938.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı